Turism

- Potential turistic -

Otelu Rosu si imprejurimile beneficiaza de avantaje naturale de invidiat, care ar putea face din zona noastra o atractie turistica deosebita.

Capacitatile de cazare existente sunt mai tot timpul ocupate de doritorii de destindere, de petrecere a unor momente unice, insa potentialul existent trebuie valorificat si pe mai departe, dezvoltarea economica generala a zonei putand fi ajutata prin intermediul turismului.
 

- Geografie, Istorie -

Imediata vecinatate a orasului cu caile feroviare si rutiere ce leaga zone ale Depresiunii Caransebesului cu Tara Hategului si Bazinul Transilvaniei, prin minunatele Porti de Fier ale Transilvaniei, cat si mirificele peisaje montane si forestiere favorizeaza turismul local, asigurand acestui domeniu economic un loc de frunte intre activitatile in continua dezvoltare pe Valea Bistrei.

- POIANA MARULUI -

Statiunea Poiana Marului are un trecut remarcabil fiind infiintata in perioada Imperiului Austro-Ungar de catre Primaria Timisoarei, ca statiune de vara. Concomitent ia fiinta si Statiunea Muntele Mic, ca statiune de iarna a Timisoarei.

Peisajul montan de o mare frumusete (un adevarat colt de rai), aerul pur cu o puternica aeroionozare negativa,fapt ce i-a adus o binemeritata faima in Imperiu ca loc de tratare a bolilor de plamani, apropierea de Timisoara (cea mai apropiata statiune montana - 135 km); toate acestea au facut ca statiunea sa prospere, astfel incat dupa primul razboi mondial, aici exista o linie de tramvai din Otelu Rosu pana la Poiana Marului, calatoria pe sine constituind o mare atractie turistica.

Actualmente, dupa o perioada de stagnare, Poiana Marului revine la viata, lacul de acumulare Marul deschide multiple posibilitati de agrement: plimbari in padure, plaja, pescuit, cu posibilitati de amenajare a unor baze de sport nautic, intregind peisajul cu adevarat montan.

- Muntele Gugu - interzis celor slabi de înger
de Calina BERCEANU | Gandul | 03 AUGUST 2007
Autor & Copyright: calina.berceanu@gandul.info

"Situat în Masivul Godeanu, vârful Gugu (2291 m) este terapia potrivita pentru cei care simt ca viata nu le mai ofera nici o surpriza. Daca ai inima tare, nervii acasa, picioare bune si te întrebi de ce sa dai doua milioane si jumatate pe o camera de doua stele la mare, le spui prietenilor sa-si scoata rucsacul din dulap, sa-si cumpere conserve si va urcati într-un tren care merge spre Otelu Rosu, aflat la 25 de kilometri de Poiana Marului – Caransebes, unde traiesc gugulanii – numiti astfel dupa Muntele Gugu, situat în punctul unde se întâlnesc Transilvania, Oltenia si Banatul. De la gugulani va luati rachie de Banat – o licoare din prune care ajunge la 50 de grade si se tine trei ani, înainte de-a o da pe gât când ti-i frig sau frica (stie Gugu de ce), în butoaie cu doage din salcâm, stejar si dud." (continuarea articolului...)

Daca in anul 1989, in jurul hotelului Scorillo existau mai putin de 50 de locuinte, in marea lor majoritate case taranesti, in ultimii ani s-au construit peste 75 vile, astfel incat la ultimul recensamant au fost inregistrate 122 adrese, la care se adauga un numar mare de vile aflate in diferite faze de constructie.


 

- Pensiuni turistice, cabane, hoteluri -
 

- PENSIUNEA MILI -

STATIUNEA POIANA MARULUI
Localitate: Poiana Marului Nr. 45A
Tel: 0355 401188
Judet: Caras Severin
Contact: Oana Azoitei
Mobil:0741 040433
Contact: Milko Stoicovici
Mobil:0751 459132
E-mail: rezervari@pensiunea-mili.ro
www.pensiunea-mili.ro

 

- VILA DOR -

STATIUNEA POIANA MARULUI
Localitate: Poiana Marului
Judet: Caras Severin
Contact: Doru Domuta
E-mail: dor_poiana@yahoo.com
www.vilador.ro
 

 

-PENSIUNEA FLORINA -

STATIUNEA POIANA MARULUI
Localitate: Poiana Marului
Judet: Caras Severin
Contact: Manea Liviu
E-mail: info@pensiunea-florina.ro
www.pensiunea-florina.ro
 

 

- PENSIUNEA CARA -

STATIUNEA POIANA MARULUI
Localitate: Poiana Marului
Judet: Caras Severin
S.C.CARA CON.S.R.L
E-mail:ildiko_pirvulescu@yahoo.com
E-mail: pensiuneacara@go.ro
www.poianamarului-cs.ro
 

 

- PENSIUNEA CASA CU MERI -

STATIUNEA POIANA MARULUI
Localitate: Poiana Marului, nr.36
Judet: Caras Severin
Contact: Simici Sasa
Tel: 0722 232 907
E-mail:
Web:
  

- HOTEL SCORILO -

STATIUNEA POIANA MARULUI
Localitate: Poiana Marului Nr. 121
Judet: Caras Severin
Contact: Adrian Simescu
Tel: 0255-511759
E-mail:
Web:
 

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign