Locuri frumoase

Situat in partea de nord-est a Judetului Caras Severin, de-a lungul Vaii Bistrei, Otelu-Rosu este strabatut pe D.N. 68 (Caransebes - Hateg), drum care leaga zona Depresiunii Caransebesului cu Tara Hategului si Bazinul Transilvaniei, prin minunatele Porti de Fier ale Transilvaniei, toata zona fiind presarata cu peisaje montane si forestiere de exceptie prielnice turismului rural, in dezvoltare pe Valea Bistrei.

Strajuit la nord de Muntii Poiana Rusca, iar la sud de Muntii Tarcu, in apropierea Retezatului si a vestigiilor dacice de la Sarmizegetusa Ulpia Traina, Otelu Rosu este un oras cu un potential enorm, prea putin exploatat in prezent.

Relieful din zonele invecinate, frumusetea peisajelor montane, spatiile de cazare si de agrement in continua dezvoltare, fac din Otelu Rosu o localitate de viitor in domeniul turistic, vizitata si acum intens de catre multi turisti.

Deasemenea, vorbind despre economia orasului si a zonei in ansamblul ei, potentialul este foarte mare si nu foarte bine folosit in interesul general.

Contributia oamenilor locului este, binenteles, hotaratoare. Fie ca sunt stabiliti aici, fie ca sunt "pasageri in occident" sau unii chiar stabiliti in tari europene sau de pe alte continente, ei sunt oamenii locului si sunt asteptati cu drag aici, oricand doresc si ori de cate ori gasesc timpul necesar pentru a reveni in locurile natale.

Situatia economica locala nu este una foarte usoara si oportunitati nu sunt foarte multe, locurile de munca, deasemenea, sunt putine si doar in anumite domenii de activitate.
 

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign