SCURT ISTORIC

Fauritori ai propriului lor destin si deopotriva al nostru, cunoscandu-le o parte a gandurilor si framantarilor de toata ziua, avem prilejul acum sa redescoperim o parte a tezaurului nepieritor al sufletului banatean de pe frumoasa Vale a Bistrei. 


Captivi informatiei, orizontul istoric se ingusteaza, legenda dramuind nostalgia unei zone in care frumosul se identifica cu dramaticul; o zona cu sate frumoase, nascute si renascute din focul si apa pamantului dac, in lacrimi, durere si launtrica bucurie.
( Fragmente din "SUB SEMNUL STATORNICIEI - Adrian Gerhard" )

 

SCURT ISTORIC

Localitatile care alcatuiesc orasul Otelu Rosu, astazi cartiere:

- OHABA-BISTRA - Atestata documentar in 1430

- CIRESA - Atestat in 1480

- MAL - Atestata documentar in 1561

Fiecare dintre aceste entitati figureaza in documentele vremii ca si proprietati donate prin act de improprietarire de catre regii maghiari unor bogate familii nobiliare din zona, dupa cum urmeaza:

- OHABA-BISTRA - Fii lui Petru Stoian- 1430

- OHABA-BISTRA - Fiul lui Novak Negotha - 1430

- OHABA-BISTRA - Fiul lui Laczlo Iuga - 1430

- OHABA-BISTRA - Ioan Floca de Negotesti - 1470

- MAL - Francisc, Gheorghe si Nicolae Gaman

- MAL - Familia Bizerea

- MAL - Mihai Csaky

- CIRESA - Ladislau de Armenis - 1480

- CIRESA - Ana Floca si fiica Ecaterina - 1580

 

Denumirile precedente ale localitatilor:

- OHABA-BISTRA = NEGOTESTI in 1470

- CIRESA = CSERESEE; CSERES-BISTRA

- MAL - s-a pastrat probabil aceeasi denumire

- FERDINANDSBERG - Dealul lui Ferdinand - 1807 (din nomenclatorul localitatilor din comitatul Caras Severin)
Denumiri ulterioare: - BEMHEGY (1848-1849) - NANDORHEGY(1867-1918)

 

In 1943 se contopesc cele doua comune: FERDINAND si OHABA-BISTRA formandu-se astfel FERDINAND-BISTRA, pentru ca dupa abia 2 ani (in 1945) sa se revina la forma administrativa initiala. In acelasi an la Ferdinand se afiliaza si satul MAL.

Din 1948 localitatea este cunoscuta sub numele de OTELU ROSU ca urmare a deciziei luate de conducerea socialista nou instalata in Romania.

OTELU ROSU este declarat in 1960 oras de subordonare raionala.

Orasul OTELU ROSU

Acest site web este o initiativa independenta menita sa imbogateasca relevanta orasului Otelu Rosu in virtualul romanesc.

Dorim sa promovam tot ce este de calitate, oamenii remarcabili ai zonei, educatia, cultura si arta, initiativele economice.

Evenimentele importante, noutatile despre orasul Otelu Rosu isi vor gasi intotdeauna locul in paginile acestui nou site web.

Puteti participa si dumneavoastra trimitand materialele creatie proprie la adresa: otelu.rosu.com@gmail.com iar pentru informatii suplimentare puteti suna la: 0749 146286

Design WEB, Logo Design, SEO 

F R E E - Site gratuit

Oferta speciala adresata proiectelor originale, convingatoare, dar care nu isi pot sustine financiar proiectul. Numar de pagini: 5 - 7; Imagini: 8 - 12; Indexare in Google si Yahoo. Comanda!

S I M P L E - Site de prezentare

Ideal pentru prezentarea pe Internet a ofertei de produse si/sau servicii a unei firmei sau pentru o persoana. Puteti opta pentru cursivitatea realizata prin intermediul CSS si Html, culori placute, posibilitatea facila de modificare ulterioara a continutului site-ului. Cu un numar de pagini intre 7 si 12 si pana la 20 imagini acest tip de site reprezinta o solutie excelenta, tariful fiind de 400 Ron. Comanda  

C O M B I - Site de prezentare complex

Aceleasi "ingrediente" ca si la S I M P L E dar implementate pentru un numar mai mare de pagini si continand mai multe imagini, oferindu-se si posibilitatea integrarii in site a unor elemente dinamice executate in Flash (header, butoane, meniuri). Tariful fluctueaza in functie de complexitatea dorita de client, intre 400 si 700 Ron. Comanda acest tip de site! 

F L A S H

- site de prezentare dinamic realizat in Flash -  Prin intermediul tehnologiei Flash se pot executa siteuri dinamice continand animatii, efecte, imagini in miscare, text dinamic. Tarifele in acest caz sunt negociate cu clientul in functie de numarul de pagini, animatii si design. Comanda acest tip de site!
 

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign