Arhiva stiri

 

Politist, adj - (Police, Adjective)
Gabriel Gaina = GreenSphera www.greensphera.ro

Filmul romanesc Politist, adj - (Police, Adjective), castigator al Premiului Juriului la Festivalul de Film de la Cannes va fi difuzat si in cadrul selectiei de filme a prestigiosului Museum Of Modern Art - MoMA din New York in data de 16 Noiembrie.
Scenariul si regia: Corneliu Porumboiu.
Cu: Dragos Bucur, Vlad Ivanov, George Remes.

Filmul Politist, adj - (Police, Adjective) a fost selectat, alaturi de creatii ale unor studiouri prestigioase din lume, pentru alcatuirea listei celor mai importante, originale si influente filme ale ultimelor 12 luni, filme considerate de catre Departamentul de Film al MoMA ca fiind realizari cinematografice care vor rezista trecerii timpului si pe care le recomanda oricarui cinefil.
Cinematografia romaneasca a fost, si este, foarte apreciata si considerata ca fiind una dintre cele mai importante din lume, creatiile cineastilor romani primind premii importante la festivalurile de film cat si aprecierea criticilor, dupa cum reiese si din prezentarea filmului Politist, adj , prezentare pe care o puteti citi mai jos.

2009. Romania. Written and directed by Corneliu Porumboiu. With Dragos Bucur, Vlad Ivanov, George Remes. Winner of the Jury Prize at the Cannes Film Festival, Porumboiu’s Police, Adjective offers further evidence that Romania is producing some of the most brilliant, cleverly subversive, and exquisitely crafted films in the world these days. A policeman’s seemingly pointless stakeout of three dope-smoking teenagers evolves into an absurdist Socratic debate on law, ethics, epistemology, and the slipperiness of language.
Monday, November 16, 2009, 8:00 p.m. , Theater 1, T1

Vedeti un trailer al filmului AICI >>

Cititi mai multe detalii si consultati lista filmelor in pagina consacrata acestui eveniment >>
Sursa: www.moma.org - Museum Of Modern Art - New York
..........................................................................................................................
 

Festivalul de folclor Afilon Laţcu şi Ioan Muntean

Ediţia 2009 - 29, 30 Octombrie 2009
Gabriel Gaina = GreenSphera www.greensphera.ro

Joi, 29 Octombrie 2009 - Glimboca
Ora 10:00 - Primirea formaţiilor la Primăria Glimboca
Ora 11:00 - Simpozionul Repere coregrafice in Banat - Participă coregrafi din judeţ
Ora 13:00 - Cimitirul din Glimboca - Slujbă de pomenire şi depunere de coroane
Ora 14:00 - Casa de Cultură Glimboca - Spectacol susţinut de formaţia REŞITEANA
Ora 17:00 - Casa de Cultură Oţelu Roşu - Deschiderea oficiala a festivalului
Spectacol susţinut de formaţiile: IEDERA din Oţelu Roşu, DOINA TIMISULUI din Timişoara, LUGOJANA din Lugoj, REŞITEANA din Reşiţa

Invitată specială: Liliana LAICHICI


Vineri, 30 Octombrie 2009 - Oţelu Roşu
Ora 17:00 - Casa de Cultură Oţelu Roşu

Spectacol susţinut de către formaţiile:

GUGULANA (Grup Scolar Industrial Oţelu Roşu)
GUGULANUL - Borlova
ARMENIŞANA - Armeniş
SEMENICUL - Resiţa
Invitată specială: Zorica SAVU

Sursa: site Casa de Cultura Otelu Rosu
..........................................................................................................................

Deschiderea magazinului PLUS din Otelu Rosu - 29 Mai 2009

Gabriel Gaina = GreenSphera www.greensphera.ro

Reteaua germana de magazine de tip discount - PLUS - a deschis la Otelu Rosu cel de-al 75-lea magazin din Romania, pentru care a investit cca. 1,5 milioane euro. Noul magazin de proximitate Plus este situat in centrul orasului, pe Str. Rozelor nr. 1 A si are o suprafata aproximativa de 1.200 mp, dintre care 900 mp suprafata de vanzare si 300 mp spatii aferente. Magazinul este o constructie de tip "freestander", care respecta un format standard si dispune de 42 de locuri de parcare. Cititi mai multe detalii pe site-ul PLUS OTELU ROSU ...
..........................................................................................................................

GALA DE FILME - Cineclubul Otelu Rosu

Gabriel Gaina = GreenSphera www.greensphera.ro

In data de 27 Martie 2009 am avut onoarea de a participa la traditionala Gala de filme organizata anual in Otelu Rosu, eveniment care marcheaza ziua infintarii Cineclubului Otelu Rosu. In preambulul evenimentului, gazduit in Sala mare a Casei de cultura, am avut ocazia de a cunoaste oameni deosebiti, pasionati de arta cinematografica, creatori de film de scurt-metraj, pe cativa dintre membrii Cineclubului Otelu Rosu. Intr-o lume depersonalizata, grabita si superficiala, reusind cu multa usurinta sa ne desprindem de banalul cotidian, ne-am bucurat de cele cateva dialoguri izvorate din sufletele acestor creatori, cu aceasta ocazie festiva impartasindu-si unul altuia, cat si cu noi, ceilalti: ganduri, amintiri, proiecte.Pe parcursul celor 2 ore publicul a avut placerea vizionarii unor creatii transpuse pe suport digital si proiectate pe un ecran generos dimensionat. Aceste filme, desi create de amatori, sunt de o calitate regizorala si scenaristica foarte apropiate de cele profesioniste, starnesc admiratia si interesul pasionatilor genului.
Dupa prezentarea programului, facuta de Nicolae Negrutiu, incursiunea in aceasta minunata lume a inceput cu proiectia filmului "8 minute" realizat in 1962 de catre Emil Mateias si Paul A. Covaci. Acest scurt film, o dubla aducere aminte, pe de-o parte o recunoastere adusa activitatii celor 2 initiatori ai Cineclubului, pe de alta o rememorare a trecului muncitoresc al orasului.
Cu "Critici si poeti" (Nicolae Vacarescu - 1972), un film de animatie cu durata de doar 50 de secunde, s-a continuat derularea proiectiilor, urmand apoi filmul "Eu mut o zi alba", un film creat, in 1986, de Stefania Puchianu si Norbert Taugner. Urmatoarele 2 filme prezentate in prima parte a evenimentului au fost : "Sfecla", un film de animatie realizat de Norbert Taugner in 1981 si "Trece iarna" din anul 1986, creat de Nicolae Negrutiu.

Partea a doua a Galei a cuprins 4 realizari mai noi ale domnului Nicolae Negrutiu, finisate cu ocazia acestei Gale, cat si o evocare dupa Jean Georgescu : "CFR" de I.L.Caragiale.
Revenind la filmele lui Nicolae Negrutiu, vreau sa scot in evidenta diversitatea ideilor regasite aici si interesanta lor transpunere pe pelicula.
Primul dintre filme : "Evolutie in paralel" ne-a etalat, in episoade succesive, doua generatii de dansatori ai aceluiasi ansamblu folcloric, spectacole filmate in doua locatii diferite, in Caransebes (1990) in aer liber si apoi, pe scena Casei de cultura din Otelu Rosu, 10 ani mai tarziu, in anul 2000.
Filmul "Un artist printre noi" nu cred ca putea avea alt nume, este titulatura cu care oricare dintre noi, cei ce-l cunoastem si apreciem pe pictorul Ioan Nemes, suntem de acord si am fi ales-o. In decursul celor 9 minute si jumatate, filmul il prezinta pe artist in elementul sau, acolo unde se simte cel mai bine, pictand…
"Vernisaj" este inca unul dintre placutele surprize pregatite cu aceasta ocazie, ne-am bucurat sa aflam ca s-a deschis o Galerie de Arta in Caransebes, ne-a facut deosebita placere si revederea imaginilor cu poetul Nichita Stanescu.
Incheierea programului a intregit evenimentul, filmul de final nu putea fi mai bine ales.
"Mesterii" este un document-marturie pentru orasul nostru, filmul prezinta artistic derularea lucrarilor la noua Biserica crestin-ortodoxa din Otelu Rosu, un interviu cu mesterul care a condus aceste lucrari, o parte din slujba oficiata cu ocazia sfintirii Bisericii.
Acesta a fost evenimentul cultural al lunii Martie, speram sa avem cat mai des astfel de ocazii frumoase de care sa ne bucuram.
Speram ca in luna Aprilie, in cadrul vizitei sale programate la Otelu Rosu, domnul Emil Mateias, unul dintre membrii marcanti ai Cineclubului Otelu Rosu, sa ne ofere un eveniment de acest gen.

..........................................................................................

CUPA CETATILOR | ETAPA A XII-A - MUNTELE MIC 09-11 Ianuarie 2009 (bike, ski and snowboard)
Gabriel Gaina - GreenSphera
www.greensphera.ro

80 de sportivi amatori si profesionisti reprezentand amatori, cluburi si federatii de profil se vor alinia la poarta de start a competitiilor de mountainbike snow cross, ski cross si snowboard cross. Traseul este unic in Romania, fiind prima intrecere de acest gen realizata in Romania.
Traseul include o portiune de sprint (startul) , o trecere in bucla peste-pe dedesubt de un podet, contrapante de accelerare , saritura peste groapa cu apa, triple snakes (sarituri triple) si un big air jump la finish.
After party-ul de Revelion continua pana seara tarziu pe partie la un Night-Session de freestyle cu bicicleta si cu placa, party intretinut de muzica DJ-iilor Timisoreni si de vinul fiert asortat cu carnaciori.
Cupa Cetatilor este singurul concurs de sport extrem din Romania inceput inca din 1998 la Timisoara si continua pana astazi la peste 10 vestigii istorice de pe cuprinsul tarii, spune presedintele Clubului Sportiv Gratzu, Gratian Dinu Bolog.

PROGRAMUL COMPETITIILOR:

Vineri | 9 Ianuarie 2009
- Sosirea si cazarea participantilor;
- Ora 18 Sedinta tehnica si inscrierea sportivilor.

Sambata | 10 Ianuarie 2009
- Ora 10-12 Antrenamente
- Ora 13.30 Concurs 4-X CROSS ski, 4-X CROSS snowboard si DUAL mountainbike;
- Ora 20 Intalnire la vin fiert si carnaciori
- Ora 21 Briefing.

Duminica | 11 Ianuarie 2009
- Ora 11 FREESTYLE si PHOTO SESSION;
- Ora 15 Premierea.
-------------------------------------------------------------

Vladimir Putin: "Oferim României gaze fără intermediari şi o invităm în South Stream"
- 9 Ianuarie 2009 -
Gabriel Gaina - GreenSphera www.greensphera.ro
Sursa: CAPITAL.ro

Razboiul gazelor dintre Rusia si Ucraina, care a produs victime colaterale, ar putea avea si un castigator tot colateral, respectiv Romania.
Mai exact, tara noastra s-ar putea alege din aceasta disputa cu eliminarea intermediarilor, care fac ca Romania sa plateasca cel mai scump gaz din Europa.
Vestea a fost data de catre cea mai mare autoritate din Rusia, respectiv premierul Vladimir Putin, cel care conduce cu adevarat tara chiar daca are "doar" a doua functie executiva in stat, dupa presedintele Dmitri Medvedev, pupilul sau.
Mai mult decat atat, premierul rus a declarat ca Rusia nu se opune participarii Romaniei la proiectul South Stream ceea ce echivaleaza practic cu o invitatie adresata tarii noastre de a intra in "actionariatul" acestui proiect de anvergura.
"Nu ne opunem participarii Romaniei la proiectul South Stream. Suntem de acord sa trecem la relatii directe privind livrarea gazelor, cu companiile de stat", a spus premierul rus.
Precizam ca la finalul anului trecut a circulat intens aceasta informatie, respectiv participarea Romaniei la South Stream, existand chiar contacte intre Gazprom si Transgaz.
La vremea respectiva informatia a fost negata, dar nu prea ferm, pentru ca acum sa avem confirmarea sa din cea mai autoritara sursa posibila.
Surse din mediul politic sustin ca miercuri seara presedintele Traian Basescu a discutat cu premierul Vladimir Putin pe tema crizei gazelor ocazie cu care oficialul rus ar fi facut aceasta propunere presedintelui Romaniei.

Federatie sportiva la Otelu Rosu - Federatia de Jeet Kune Do Romania - 8 Decembrie -
Gabriel Gaina - GreenSphera www.greensphera.ro

Oare cati dintre noi, locuitorii orasului Otelu Rosu, cunoastem faptul ca avem in oras o federatie sportiva nationala ?
Ea a fost gandita si initiata aici, exista in continuare, organizeaza evenimente sportive, antrenamente, demonstratii.
"Federatia de Jeet Kune Do Romania, este o organizatie non-profit de arte martiale infiintata la initiativa lui Si-Fu Bucher Gheorghe, cu scopul de a raspandi arta si filosofia lui Bruce Lee, crearea unor prietenii intre practicantii diferitelor stiluri si organizarea unor activitati dedicate artelor martiale." dupa cum se mentioneaza pe siteul Federatiei Jeet Kune Do.
Am considerat ca este esential sa prezint si eu in cadrul site-ului independent al orasului Otelu Rosu: OteluRosu.topcities.com cateva informatii despre aceasta Federatie, mai multe date despre activitatea Federatiei, activitati, instructori si membrii puteti citi pe siteul lor propriu.
Deasemenea, ii invit pe cei interesati sa se inregistreze in cadrul grupului KUNG FU, un grup nou creat aici in reteaua noastra sociala.

S-a stins înca o LUMINA a muzicii româneşti: ANCA PARGHEL
Dumnezeu sa o odihneasca in pace ! - 5 Decembrie 2008 -
Gabriel Gaina - GreenSphera www.greensphera.ro

Am avut un motor de Ferrari, la o maşinuţă mică şi delicată pentru plajă sau grădină!”, se caracterizează Anca Parghel.
Pianistă desăvârşită, înzestrată cu o voce de-a dreptul impresionantă, pedagog şi profesor, mamă şi soţie, Anca Parghel a considerat că muzica însemnă viaţă iar viaţă înseamnă, până la urmă, un lung şir de renunţări şi sacrificii.
Ajunsă în Belgia, în urmă unor concursuri foarte dificile, pentru un post de profesoară la Conservatorul din Bruxelles şi Leuven, Anca Parghel, asemenea tuturor celor care iubesc ţara în care s-au născut, a simtit tot timpul că locul ei este aici, în România, deşi, condiţiile pentru un artist sunt de-a dreptul deplorabile.
Născută în 1957 la Câmpulung Moldovenesc, absolventă a Liceului de Muzică şi a Conservatorului din Iaşi, Anca Parghel a concertat în Belgia, Austria, Anglia, Elveţia, Polonia, Cehia, Olanda, Germania, Franţa, etc.; a realizat 13 albume de muzică jazz şi a colaborat cu mari muzicieni printre care: Peter Herbol, Paolo Radoni, Larry Coryell, Norma Winstone, Tzeimer Bergali şi alţii.
Fiind solicitată foarte rar pentru a concerta în România, Anca Parghel, a îngroşăt astfel, rândurile artiştilor de cea mai înaltă clasă, care au trăit sau trăiesc în occident şi pe care i-am uitat sau mai bine spus ne prefacem ca i-am uitat.

LINDE GAZ la Otelu Rosu - 12 Noiembrie 2008 -
Gabriel Gaina - GreenSphera  www.greensphera.ro

Linde Gaz Romania SRL, parte a grupului german Linde AG, deruleaza in prezent constructia unei fabrici moderne de separare a aerului la Otelu Rosu.
Linde Group, lider mondial pe piata gazelor industriale, ofera clientilor sai o gama completa de gaze tehnice pentru uz industrial si special, echipamente, servicii de instalare si intretinere, consultanta si know-how.
Carl von Linde a inventat metoda de separare a aerului in anul 1902. Prima unitate de separare a aerului a intrat in functiune doar cu un an mai tarziu in localitatea Höllriegelskreuth, in apropiere de Munchen.
In prezent, divizia Linde Gas deserveste clienti din 70 de tari din intreaga lume, prin reteaua densa de productie si distributie.
Aproximativ 51.000 de angajati au generat o cifra de afaceri de 12.306 miliarde de EURO in anul 2007.
In Romania, Linde este prezent pe piata din 1996, reusind in scurt timp sa dezvolte o retea nationala de distributie a gazelor tehnice bazata pe capacitati de productie moderne, situate in locatii strategice din tara.
Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Galati, Ploiesti, Ramnicu-Valcea sunt o parte din orasele in care s-au construit instalatii moderne si competitive sub egida Linde Gas, locatii in care isi desfasoara activitatea peste 250 de specialisti.

-------------------------------------------------------------

Festivalul International de Folclor - "AFILON LATCU si IOAN MUNTEAN" - Editia 2008 | 6 - 7 Noiembrie 2008
- 2 Noiembrie 2008 -
Gabriel Gaina - GreenSphera www.greensphera.ro

Joi, 6 Noiembrie - Glimboca -
- Ora 10:00 - Primirea formatiilor la Primaria Glimboca
- Ora 11:00 - Simpozion: "Repere coregrafice in Banat" - cu participarea coregrafilor din judet.
- Ora 13:00 - Cimitirul din Glimboca -
Slujba de pomenire si depunere de coroane.
- Ora 14:00 - Casa de cultura Glimboca -
Spectacol cu participarea formatiilor din zona si din Turcia.
- Ora 17:00 - Casa de Cultura Otelu Rosu -
Deschiderea oficiala a Festivalului.
Spectacol sustinut de formatiile: IEDERA din Otelu Rosu, DATINA din Resita, formatia din Turcia, BOCSANA Bocsa, RESITEANA din Resita.
Invitat special: Nicu NOVAC

Vineri, 7 Noiembrie - Otelu Rosu -
- Ora 17:00 - Casa de Cultura Otelu Rosu -
Spectacol sustinut de catre formatiile: IZVORASUL din Buzias, COSTEI din Serbia, FLORILE SEMENICULUI din Varciorova, ansamblul din Turcia, SEMENICUL din Resita.
Invitata speciala: Nicoleta VOICA

....................................................................................................

Lansarea albumului Folk Didina Curea - "Nu mai sunt eu" - 26 Octombrie 2008 -
Gabriel Gaina - GreenSphera www.greensphera.ro

Didina Curea
Spectacolul de lansare al acestui prim album a inceput cu proiectia unui slide-show continand imagini din prezentele artistice ale cantautoarei alaturi de nume importante din muzica folk, imagini de la festivalurile de gen, tabere folk, emisiuni.
Melodiile prezentate in acest spectacol ne-au dovedit inca odata ca premiile primite cat si cuvintele frumoase la adresa Didinei Curea sunt binemeritate, sugerez oricarui om caruia ii place muzica folk sa cumpere albumul "Nu mai sunt eu".
Versurile melodiei ce da titlul acestui album sunt scrise de Vicu Cojocaru, melodia in ansamblul ei este una dintre realizarile cele mai valoroase din repertoriul artistei.

2 si jumatate
Am fi dorit cu totii sa vedem o formula reconstituita a formatiei ce a adus faima orasului nostru, insa nici de aceasta data nu a fost sa fie asa. Alegerea nu este a publicului, din pacate, iar membrii grupului 2 si jumatate raman pe mai departe despartiti.
Tica Stan, unul dintre membrii din perioada de glorie a 2 si jumatate a participat la eveniment, in public, alaturi de noi.
Noutatea serii a fost formula inedita: Costel Popa / Didina Curea, o premiera frumoasa, desi se cunosc de multa vreme acestia neavand ocazia sa cante impreuna.
Alaturi de Costel Popa (chitara,voce) a interpretat Dana Chitiga (flaut), melodiile lor aducand multa bucurie in sala plina a Casei de Cultura.

Cristina Bordeianu
Provenind din orasul Roman, Cristina Bordeianu este actualmente profesoara la Scoala Generala Nr 1 Otelu Rosu. Participanta la tabara folk de la Calafat, ea a transmis publicului din Otelu Rosu cuvintele de apreciere adresate Didinei Curea la aceasta tabara si ne-a incantat cu cateva melodii frumoase, cateva dintre ele fiind creatii proprii.

Adrian Sarmasan
Printul din Turda cum i se mai spune, se declara vesnic îndragostit de femeile frumoase, de tinerete si de Folk You!"Pentru mine, acest festival reprezinta un castel de sperante, facut pe o vama de mare, nebun de frumoasa, cu Luna si valuri neobosite ce vegheaza ca lumina din sufletele noastre sa se imparta daruita în minuni si perle de-o vara", sunt cuvintele dedicate de Adrian Sarmasan acestui festival.
La Otelu Rosu, cantautorul, cu glas deopotriva puternic dar si deosebit de cald, ne-a purtat intr-o incursiune de ritmuri inspirat alese, recitalul sau de folk ardelenesc agrementat cu influente folclorice in unele dintre melodii, cover-urile STYX si Dylan, versurile minunate ale lui Adrian Sarmasan, cat si gandurile adresate publicului, ne-au aratat adevarata dimensiune a talentului sau.

PLUS Otelu Rosu - Pregatirea terenului pentru constructie - 24 Octombrie -
Gabriel Gaina - GreenSphera www.greensphera.ro

Au inceput lucrarile de pregatire a terenului pentru construirea magazinului PLUS din Otelu Rosu.
Dupa 7 luni (28 Februarie) de la aprobarea de catre Consiliul Local a concesionarii acestui teren, investitia grupului german Tengelmann incepe sa prinda contur.
Investitia in fiecare magazin din reteaua PLUS totalizeaza 1,5 milioane Euro.
Magazinul este o constructie moderna, de tip „freestander”, care respecta un format standard si dispune de propriile locuri de parcare. In luna Aprilie a anului viitor este preconizeaza finalizarea investitiei si deschiderea magazinului din Otelu Rosu, magazin ce va sta la dispozitia tuturor locuitorilor din Otelu Rosu si de pe toata Valea Bistrei.

MECHEL isi propune dublarea productiei la Otelu Rosu - 14 Octombrie 2008
Schmyga Viatceslav, directorul general al Grupului Mechel a declarat presei din zona ca productia de la Otelu Rosu va fi dublata in urmatoarele luni.
La ora actuala, potrivit directorului tehnic Jean Anculia, Otelaria Electrica are un cuptor electric de 100 tone/sarja, durata de productie a unei sarje fiind de aproximativ doua ore. Astfel, productia anuala este de 450 de tone, iar conducerea Mechel vrea sa ajunga la o productie de 1.000 tone.
Asta presupune achizitionarea unui nou cuptor si a unei instalatii de desprafuire necesare pentru acest cuptor.
Aceasta investitie presupune, evident, cresterea numarului de angajati calificati, acestia sunt insa greu de gasit in prezent, iesirile la pensie cat si plecarea in alte zone sau tari a otelarilor, lipsa scolilor de maistrii, contribuie la aceasta situatie regretabila.
Sursa: Banateanul.ro
Gabriel Gaina - GreenSphera | www.greensphera.ro

Supermarket SPAR in Otelu Rosu operational din Noiembrie 2008 - 5 Octombrie 2008
Reteaua de magazine SPAR va deschide patru unitati pana la finele anului la Arad, Resita, Barlad si Otelu Rosu, in urma unor investitii care ar putea fi estimate la 2,5-3 mil. euro. In total, reteaua se va extinde in acest an la nivel local cu 7 magazine, ajungand astfel la 21 de supermarketuri si hipermarketuri. Spar, care a intrat pe piata romaneasca in 2005, a avut anul trecut vanzari de 37,5 mil. euro in cele 14 magazine operate in Romania. Obiectivul Spar Romania pe termen mediu prevede deschiderea a 55 de magazine, inclusiv in Bucuresti, tinta finala fiind crearea unei retele de 250 de unitati la nivel national. La nivel local, magazinele SPAR sunt operate de compania Astral Impex, unul dintre cei mai mari distribuitori de bunuri de larg consum din Romania. SPAR este un lant olandez de retail, care se dezvolta la nivel international in principal prin acordarea de francize si licente de operare.
Autor: Gabriel Gaina - GreenSphera | www.greensphera.roInvestitiile continua - Sortarea pietrei la Otelu Rosu - 25 Septembrie 2008
Consiliul Local Otelu Rosu a aprobat in sedinta din 25 Septembrie concesionarea terenului necesar unei investitii de 2 milioane de Euro care urmeaza sa se materializeze in orasul nostru in viitorul apropiat.
Desi infintarea unei statii de prelucrare si sortare a pietrei la Otelu Rosu nu a fost privita cu foarte multa simpatie de catre consilieri, aceastia au aprobat totusi, cu 3 doar voturi impotriva, concesionarea terenului.
Gabriel Gaina - GreenSphera | www.greensphera.ro

Memorialul Vichentie Birau - Comemorarea fotbalistilor locali - 21 Septembrie 2008

In 20 Septembrie, la ora 10:00, a avut loc in fata Casei de Cultura din Otelu Rosu, in prezenta oficialitatilor locale si a unor invitati, comemorarea fotbalistilor ce au jucat de-a lungul vremii in cadrul echipei orasului nostru, Metalul Otelu Rosu.
Aceasta a fost doar prima dintre actiunile organizate cu aceasta ocazie, urmata de un meci de fotbal Old Boys intre echipele Metalul Otelu Rosu si CFR Caransebes, partida desfasurata de la ora 11:30 la stadionul Vichentie Birau.
Autor: Gabriel Gaina - GreenSphera
www.greensphera.ro

Proiect ISPA la Otelu Rosu - Reteaua de apa potabila - 15 Septembrie 2008
Reabilitarea retelei de distributie a apei din Otelu Rosu se va realiza prin intermediul unui proiect ISPA cu sprijinul Primariei Otelu Rosu care a eliberat deja toate autorizatiile necesare. Aceasta reabilitare face parte din programul ce include cele 7 orase carasene, Anina, Baile Herculane, Bocsa, Caransebes, Oravita, Otelu Rosu si Moldova Noua, in valoare totala de de 11.105.107 euro si va fi realizat de firma germana Ludwig Pheiffer.
In aceasta toamna, in Otelu Rosu, urmeaza sa fie înlocuite conductele de apa potabila pe o lungime de aproximativ 7 kilometri cat insumeaza reteaua din oras. Se vor instala 60 de camine de vana, 54 de hidranti si sisteme de contorizare. De asemenea, vor fi reabilitate cinci jonctiuni in retea. Valoarea totala a investitiei in cadrul programului ISPA depaseste 1,4 milioane de euro, din care 25% reprezinta contributia de la bugetul local.

O noua sala de sport moderna se construieste la Otelu Rosu - 5 Septembrie 2008

Continua lucrarile la noua sala de sport moderna, multifunctionala, care este in executie in Otelu Rosu.
Aceasta sala de sport era necesara, activitatile sportive scolare, sporturile de echipa, competitiile organizate, desfasurandu-se in prezent in doar doua sali de sport, la Liceul Industrial si la Scoala Generala Nr.3
Situata in spatele Scolii Generale Nr. 1 aceasta noua sala de sport este o constructie metalica cu pereti din panouri tip "sandwich" si acoperis in doua ape care beneficiaza si de doua anexe dispuse pe fiecare dintre laturile ei. Sala va avea o capacitate a tribunei de 150 de locuri si va contribui la dezvoltarea sportului local, traditia si performantele din trecutul sportiv al zonei trebuie respectate si continuate.
Data la care s-a inceput constructia a fost 10 Martie, termenul de finalizare al constructiei fiind 10.10.2008
Autor: Gabriel Gaina - GreenSphera
www.greensphera.ro

Hotel - Restaurant FIAMA | Superlative la Otelu Rosu - 24 August 2008

Scriam cu bucurie in urma cu cateva luni referindu-ma la construirea hotelului din centrul orasului si la oportunitatile oferite astfel.
Astazi ne putem bucura cu totii si mai mult pentru ca, pana sa se incheie lucrarile la acel hotel, un altul si-a facut deja debutul in Otelu Rosu.
Hotelul Fiama, situat in apropierea cladirii administrative a MECHEL-Ductil Steel, constituie prin rafinamentul si eleganta interioarelor lucrate cu deosebita atentie, prin exuberanta si stilul degajat al tinerei echipe, cat si prin continuarea investitiei, unul dintre putinele superlative ale orasului Otelu Rosu. Este unul dintre cele 3 locuri din Otelu Rosu in care
mi-a facut placere sa poposesc pentru un timp, din postura de observator atent al esteticului urban.
Asa cum am mai afirmat de cateva ori de la inceputul anului 2008, ma bucura aparitia initiativelor izvorate din zona noastra, dovada a spiritului antreprenorial banatean. Reabilitarea orasului nostru se va realiza prin dezvoltarea initiativelor private si cu ajutorul autoritatilor, in domeniul infrastructurii, in cel educational, sanatate, cultura.
"Sa reabilitam orasul nostru !", sloganul acestui site, incepe sa prinda contur, nu mai este doar o alaturare fortata (in opinia unora) a unor cuvinte din limba romana.
Autor: Gabriel Gaina - GreenSphera
www.greensphera.ro

Fiesta la Otelu Rosu

17 August 2008
Sarbatorirea Zilei Metalurgistului (15 August) a inceput la ora 15:00, organizarea a fost una fara repros iar invitatii au ajuns cu totii cu bine la destinatie.
Cantecul si dansul popular banatean au avut onoarea sa faca deschiderea spectacolului, ansamblurile de profil ale Casei de Cultura oferind tuturor celor prezenti crampeie de traditie si folclor.
Ansamblul muzical-coregrafic din Celiabinsk, a oferit publicului un maraton de aproape 4 ore de spectacol exotic, o adevarat lectie de daruire, profesionalism si seriozitate.
Spectacolul a continuat cu recitalurile trupelor romanesti invitate iar publicul a trait totul cu intensitate maxima, dansand pe ritmurile moderne si cantand impreuna cu favoritii lor de pe scena.
Ora 23:00 a adus pauza necesara, artificiile atragand toate privirile, bratele si camerele video spre cerul iluminat de jocurile de lumina si culoare.
Show-ul a continuat apoi pana spre ora 1:00 cu recitalurile Fly Project si Hi-Q.
Autor: Gabriel Gaina - GreenSphera
www.greensphera.ro

Eveniment important la Otelu Rosu - Ziua Metalurgistului - 15 August -

- Punerea in functiune a instalatiei de desprafuire -
Otelu Rosu si Valea Bistrei sunt in sarbatoare, Ziua Metalurgistului are anul acesta prima confirmare post-decembrista a faptului ca daca exista vointa necesara se pot realiza si lucruri bune.
Se va pune in functiune mult asteptata instalatie de desprafuire de la Otelaria Electrica, instalatie realizata in ultimele luni printr-un efort sustinut, dupa care v-a fi organizat un spectacol la Casa de Cultura, cu aportul unor binecunoscuti artisti romani cat si a Ansamblului de dansuri din Celiabinsk (RUSIA).
La manifestarile ce vor avea loc vor participa reprezentanti ai autoritatilor locale, invitati si chiar un reprezentant din conducerea MECHEL iar evenimentele zilei de 15 August vor fi incheiate cu un foc de artificii.

>Spectacol muzical - Otelu Rosu

15 August 2008

Artistii invitati la show-ul de astazi sunt: Silvia & Dj Rynno, Hi-Q, Alb & Negru, Fly Project si Impact.
In deschiderea spectacolului va evolua Ansamblul din Celiabinsk, cu dansuri, cantece si multe surprize. 
Spectacolul este organizat de MECHEL si Radio MiniSat Targoviste cu ocazia Zilei Metalurgistului.

Ziua Metalurgistului - 15 August -Sarbatoare la Otelu Rosu

14 August 2008

In primavara acestui an grupul rusesc MECHEL, prin intermediul subsidiarei sale, MECHEL International Holdings AG, a cumparat Ductil Steel Buzau si Otelu Rosu, valorand 142 de milioane de Euro, devenind astfel liderul pietei autohtone de otel-beton cu o cota de aproximativ 45 % din piata. 
Tranzactia a fost autorizata dupa o investigatie prealabila a Consiliului Concurentei care a decis ca operatiunea de cumparare a Ductil Steel de catre MECHEL nu conduce la restringerea, inlaturarea ori la denaturarea semnificativa a concurentei pe piata produselor lungi si trase din otel carbon si slab aliat din Romania. 
MECHEL cumparase deja COST (acum MECHEL Targoviste) si Industria Sarmei (acum MECHEL Campia Turzii) in anul 2002 si 2003 producatori locali activi pe piata produselor lungi si trase din otel carbon si slab aliat, dar si a otelurilor inalt aliate. 
Grupul Mechel este un grup international tip holding, cu activitati in minerit si in siderurgie, care reuneste producatori de carbune, minereu de fier, nichel, otel, produse laminate si produse din sirma. 
Surse: - Kommersant - - Cotidianul -
Traducere: GreenSphera www.greensphera.ro

A fost odata...

9 August 2008

In anul 1997 se organiza prima editie a Memorialului "Vichentie Birau". Alaturi de un pios omagiu adus celui care a fost jucatorul si omul de fotbal Vichentie Birau, a altor suflete care mai devreme sau mai tarziu au trecut in lumea vesnica a umbrelor, memorialul a avut puterea de a ne reda bucuria si speranta.

E greu sa cuprinzi in cateva randuri clipele de emotie rasfrante intr-o asemenea zi... | Continuare |

Gala de Folk la Garana

7 August 2008
Dupa delectarea iubitorilor de muzica cu celebrul Festival de Jazz de la Garana, in 8, 9 si 10 August se desfasoara a treia editie a Galei Folk de la Garana.
Participarea este una de exceptie: Mircea Baniciu & Vlady Knejevici, A.G.Weinberger Band, Ilie Stepan & Horea Crisovan, Tapinarii , Nicu Alifantis, Pragu' de sus, Florin Chilian si Locatarii. Vor avea loc concerte in fiecare seara de la ora 19:00 in Poiana Lupului, pretul unui bilet de intrare fiind de 20 de lei.
Sponsorii editiei sunt: Kathrein, Ursus, Expres Printing, Lupo touring si Clan advertising. Proiectul este sprijinit de Consiliul Judetean Caras Severin. Parteneri media: TVR Timisoara, Radio Timisoara si Radio Resita.
Vor lansa discuri Mircea Baniciu si grupul Locatarii. Organizatorul evenimentului este Fundatia Culturala Jazz Banat. Informatii: Marius Giura > 0721261850

Centru de strangere a ajutoarelor

6 August 2008
Primaria Otelu Rosu a deschis, din initiativa primarului Iancu Simion-Simi, un centru pentru strangerea de ajutoare destinate locuitorilor din zonele din nordul tarii lovite de recentele inundatii... | Continuare |

Romania, nr.1 la retail in UE

6 August 2008
Romania a avut, in luna iunie, cea mai mare crestere anuala a comertului cu amanuntul din UE, de 23,3%, pe urmatoarele doua pozitii fiind Slovenia, cu un avans de 5,7%, si Polonia, cu 5,2% anunta Eurostat. Potrivit Eurostat, intre cele 18 de tari ale UE care au publicat date pentru... | Continuare |

Gura Jgheabului in pericol

5 August 2008

Padurea de brad din imediata vecinatate a zonei de agrement Gura Jgheabului, "mandria noastra" cum spunea un concetatean, ar putea fi in viitor doar o amintire placuta pentru toti cei ce au avut ocazia sa o admire in timpul plimbarilor spre izvor si mai sus de acesta. Defrisarile facute fara nici o opreliste si fara a se planta puiet in locul brazilor... | Continuare |

FIA GT revine in Romania - Bucharest City Challenge 2008
Romanii vor putea admira "pe viu" bolizii de 60 milioane euro in weekend-ul 22-24 august, cand FIA GT soseste in Capitala, pe circuitul stradal care inconjoara Palatul Parlamentului.
Etapa de la Bucuresti se va desfasura intre 22-24 august, in jurul Palatului Parlamentului, ca si anul trecut. Prima etapa din FIA GT, cea de la Silverstone, va fi foarte incarcata. In primele doua curse din FIA GT3 se vor intrece 11 modele diferite. Dincolo de acestea, bolizii iau parte la Cupa Europei GT4 si competitiile Ferrari Challenge Trofeo Pirelli si Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Coppa Shell.

- Festivalul B'estfest - 4, 5, 6 si 11 iulie - Complexul Romexpo - Bucuresti -
Cantareata canadiana Alanis Morissette va sustine un concert in prima zi a festivalului B'estfest, care se desfasoara in aer liber, in complexul Romexpo din Bucuresti, pe 4, 5, 6 si 11 iulie, informeaza organizatorii evenimentului, Emag!c Entertainment.
Alte titulaturi confirmate deja la festival: Stereophonics, Manic Street Preachers, Nelly Furtado, Kaiser Chiefs, Manu Chao, Miss Platnum, Nouvelle Vague, DJ-ii olandezi Mark Norman, Cor Fijneman, Lemon8 si Boy Lamoen.
In continuarea festivalului, in 11 Iulie va avea loc B'estfest Aftershock la care vor participa Judas Priest, Primal Fear si Ross the Boss (Ex-Guitarist Manowar)

Transilvania, destinatie turistica atractiva pentru americani
Sibiul, Brasovul si Sighisoara sunt printre destinatiile cele mai ieftine din lume, dar care se inscriu la capitolul "merita vazut". Asta arata un articol aparut pe site-ul USA Today, in care sunt trecute cinci destinatii europene care sunt, deopotriva, fascinante si accesibile ca pret.
In viziunea americanilor, atractiile regiunii variaza de la peisajele naturale salbatice, la probabil ultimele zone rurale de pe continent cu un mod de viata cvasi medieval si cu traditii stravechi si la orase impregnate de cultura si civilizatia sud-estului european... Continuare...
 

Si firmele finlandeze sunt atrase de oportunitatile de afaceri din Romania
Avantajele unei piete in dezvoltare, care creste rapid, posibilitatea de a putea beneficia de subventiile oferite de Uniunea Eurropeana, avand totodata dreptul de a-si repatria toate profiturile, favorizeaza Romania, producatorul finlandez Finnish Rautaruukki Corporation fiind interesati sa deschida la Bucuresti un complex format din trei fabrici, aceasta companie, urmand sa devina cea mai importanta producatoare de produse metalice pentru industria de constructii din tara... Continuare...

"Serbarile Bistritei medievale" - Bistrita - (20 iunie 2008 - 22 iunie 2008)
Bistrita a gazduit anul trecut primul festival medieval din acest vechi burg sasesc, care a avut ca principal obiectiv adunarea de fonduri pentru salvarea orgii din Biserica Evanghelica, cu o vechime de peste doua secole.
Dupa cum promiteau organizatorii, Asociatia culturala "Romania din inima mea" si Primaria Bistrita, festivalul se va desfasura anual si va contribui la salvarea mai multor obiective medievale din municipiu, aflate într-o stare avansata de degradare.
Iata ca si in acest an Festivalul Medieval Bistritean îsi propune sa fie o lectie deschisa de istorie si un prilej de strângere de fonduri pentru Turnul Bisericii Evanghelice din Bistrita care a fost mistuit de flacari în incendiul din 11 iunie.
Serbarile Bistritei Medievale 2008 au ca centru de interes scenarizarea unui moment dramatic din istoria orasului: asedierea cetatii Bistrita în 1602. Bistritenii au învins atunci datorita unui om curajos, Pfaffenbruder, membru al breslei fierarilor. Pe urmele istoriei, bistritenii îi vor vedea personificati într-un scenariu îndraznet pe luptatorii acelor vremuri. Programul artistic al celor trei zile de festival medieval va include momente cavaleresti, cu lupte si probe "de foc", pe care trebuie sa le înfrunte un aspirant la sabia de Cavaler. Nu vor lipsi animatia si dansurile medievale, paradele de haine, arme medievale si dansurile medievale.

- Wittenstein AG - Investitie de 3 mil euro -
- componente pentru roboti folositi in industria medicala si auto -

Compania germana Wittenstein AG, care activeaza in domeniul ingineriei de precizie, va investi aproximativ 3 milioane de euro intr-o fabrica la Sibiu, a declarat directorul administrativ al companiei, Bianca Agnes Szabo.
Wittenstein Transilvania SRL, divizia din Romania a grupului a fost inaugurata joi, 19 iunie, in parcul industrial Sura Mica, iar aici se vor produce componente pentru roboti folositi in industria medicala si auto... Continuare...

LinkedIn - Business Networking -
- In centrul atentiei datorita orientarii business -
LinkedIn are un mare avantaj, oferit de putine sisteme: chiar si cel mai antipatic personaj poate sa isi creeze o retea de cunostinte. Pe linga CV-ul online oferit de orice site de locuri de munca, legaturile te pot face sa gasesti de munca si in cele mai dificile momente, spun expertii in cariere. Aducand contacte noi in retea, cel care creeaza reteaua capata acces si la cunostintele prietenului si ale prietenilor adusi de el. Sistemul permite unui profesionist dintr-un anumit domeniu sa caute experti din domeniul sau cu care sa se confrunte in anumite probleme.
Desi nu are un trafic masiv, nu creste in audiente precum Fat Frumos si nu are componente de divertismen, LinkedIn revine in atentie pentru ca ramane cel mai mare site de networking pentru business, scrie International Herald Tribune... Continuare...

SIBIU - Arhitectura nemteasca, servicii romanesti -
Sibiul este fara indoiala perla turismului romanesc. In nici un alt oras din tara nu poti gasi o asemenea varietate de monumente arhitectonice, istorie, cultura si divertisment. Cladirile si casele din centrul orasului te transporta intr-o epoca in care monoclul si jobenul stau la loc de cinste. Restaurantele pline de oameni, pasajele inguste ce unesc strazi pietonale aglomerate, muzeele, bisericile si nenumaratele festivaluri sunt doar cateva delicii pe care acest oras le ofera turistului de rand.
Cazeaza-te la una din nenumaratele pensiuni pe care le gasesti in casele vechi de sute de ani, in apropierea centrului si incepi plimbarea de cum sosesti in oras.
Nu te lasa pacalit de aerul germanic al orasului: serviciile in restaurante si terase sunt strict romanesti. Chelnerii nu au pic de pregatire, maniere sau respect pentru clienti si de cele mai multe ori nici nu-si cunosc meniurile.
Un sfat: nu cauta un restaurant bun in centru, incearca stradutele laterale...

27 Iulie 2008 - Radio Otelu Rosu - Initiativa laudabila
Am descoperit o noua postare in Directorul meu FREE de Linkuri si intrigat fiind de noutatea acestei aparitii mult asteptate in OTELU ROSU am accesat linkul si am fost placut surprins de aceasta realizare.
Luand legatura cu creatorul acestui post de radio pe Internet am aflat mai multe amanunte despre initiativa sa.
Va impartasesc in continuare cateva dintre declaratiile sale:
"E timpul ca tineretul din Otelu Rosu, si nu numai, sa asculte muzica buna, stiri, chiar si emisiuni pe teme diverse in viitorul apropiat"
"Doresc sa dezvolt acest radio pentru noi toti, nu doar pentru mine"
Planurile de viitor prevad si aducerea unui DJ la radio, dupa punerea la punct a unor detalii, cat si alte surprize.

10 Iulie 2008 - Banatul Montan - Model de coabitare interetnica
Resita - Expozitia "Banatul - model de convietuire multietnica"
Banatul de munte a fost si este un model de coabitare intre toate etniile care au trait si traiesc aici.
La Muzeul Banatului Montan este gazduita expozitia fotografica ce surprinde ipostaze semnificative din viata banatenilor, munca campului, culesul viilor, slujbele religioase, sarbatori.
La evenimente a participat caricaturistul Stefan Popa POPA'S care si-a lansat si volumul de caricaturi "Nostradamus" cuprinzand caricaturile marilor oameni ai lumii, executate de cunoscutul artist in timpul calatoriilor sale.

6 Iulie 2008 - Rezultate BACALAUREAT 2008 - Otelu Rosu
Judetul CARAS-SEVERIN
| Aici >>

30 Iunie 2008 - Promovarea turismului din Banatul Montan -
Banatul, acest tinut binecuvantat de Dumnezeu, cuprinde toate formele geografice caracteristice Romaniei: munti, dealuri si campie. Relieful montan se intinde pe 65 % din suprafata judetului Caras Severin asigurandu-i o diversitate turistica de invidiat datorata cadrului natural, resurselor balneare, monumentelor istorice si de arta, precum si bogatiei fondului etnofolcloric.
Banatul Montan ofera toate formele de turism montan cunoscute: turism balnear, turism sportiv, turism rural, turism cultural si religios, turism industrial, de aventura, vanatoare si pescuit.... Continuare...

29 Iunie 2008 - Festivalul International de Jazz de la Garana -
Intre 18 si 20 iulie iubitorii jazz-ului se vor delecta cu muzica preferata la cea de-a XII-a editie a Festivalului de Jazz de la Garana, festival de talie internationala pe scena caruia vor urca... Continuare...

24 Iunie 2008 - Vice primar cu continuitate, Dragos Enache -
Noul vice-primar al orasului Otelu Rosu este Dragos Enache propus si sustinut de catre PD-L, asigurandu-se astfel continuitatea in administratia publica a orasului, Dragos Enache fiind detinatorul acestei functii si in mandatul precedent.

24 Iunie 2008 - Programul RABLA pentru electrocasnice -
Romanii care isi duc electricele si electrocasnice la centrele de reciclare în perioada 9 iunie-9 iulie pot beneficia de o reducere de pana la 15% la achizitionarea unui echipament frigorific sau a unei masini de spalat rufe din gama Electrolux, Zanussi si AEG, informeaza Electrolux si Asociatia Romana pentru Reciclare (RoRec). Pentru a beneficia de discount, posesorii de aparatura veche trebuie sa duca produsele uzate la unul dintre cele cinci puncte de colectare desemnate de unde primesc un voucher cu care isi pot cumpara din magazinele Altex si Media Galaxy noile electrocasnice... Continuare...

23 Iunie 2008 - Un vice primar pentru Otelu Rosu -
Neintelegerile politice atat de frecvente se regasesc si acum, dupa alegerile locale cu repetitie ce au trecut.
De aceasta data motivatia acestor sicane sta in ardoarea cu care fiecare dintre partidele care au obtinut mandate de consilieri in Consiliul Local Otelu Rosu isi doresc sa "prinda" aceasta functie importanta in administratia publica locala.
Este posibil ca in aceasta saptamana sa putem afla numele noului vice-primar: Dragos Enache (PD-L), Constantin Oprisor (PNL- sprijinit de alianta celorlalte partide) sau o alta persoana.

23 Iunie 2008 - Sogeosa S.A. - Madrid - investitie in Caransebes
Reprezentantii firmei, specializata in constructii si infrastructura, au discutat astazi la Primaria Municipiului Caransebes despre aceasta posibila investitie, considerand Caransebesul ca pe o locatie atractiva pentru investitori...Continuare...

22 Iunie 2008 - Sfarsitul Generatiei XP -
Din 30 Iunie Microsoft se desparte atat de Windows XP cat si de fondatorul sau, Bill Gates

Odata cu sfarsitul lunii iunie, Microsoft nu va mai acorda licente pentru vinderea pachetelor Windows XP, indiferent daca acestea sunt adresate laptopurilor sau desktopurilor, acest moment marcand sfarsitul unei ere in istoria companiei.
In plus, la 30 iunie, nu numai ca Microsoft va renunta la varianta Windows XP, ci se va desparti si de Bill Gates, fondatorul sau, conform silicon.com
Sursa: Wall-Street.ro < Citeste articolul

19 Iunie 2008 - Mercedes: Un vis frumos ! Un vis ratat !
Datorita infrastructurii mai proaste decat a vecinilor nostrii Romania a pierdut o investitie de 800 de milioane de euro.
Grupul german Daimler a ales orasul Kecskemét din centrul Ungariei pentru noua fabrica Mercedez-Benz, in defavoarea Timisoarei si a orasului polonez Wroclaw, singurele locatii ce figurau pe lista producatorului german in ultimele patru luni.
Orasul Kecskemet este situat la circa 80 de kilometri sud-est de Budapesta si cam la aceeasi distanta fata de granita cu Romania, nu are mai mult de 100.000 de locuitori si este celebru in Ungaria pentru coniacul de caise...Continuare...
Sursa: BloomBiz.ro

18 Iunie 2008 - Suzanne Kastner - Vicepresedinta Bundestagului - "Starea drumurilor din Romania este dezastruoasa !" -
"Drumul de la Caras Severin spre Drobeta Turnu Severin este o rusine. Intr-adevar, am vazut ca se lucreaza la el, insa se lucreaza intr-un mod neacceptabil, in bataie de joc fata de toti participantii. La sfarsitul campaniei electorale, Guvernului Romaniei ar trebui sa devina mult mai responsabil si sa se ocupe de aceasta problema, pentru ca alegatorul i-a dat o insarcinare. Daca nu se pot intelege asupra traseului autostrazii, macar sa repare drumurile europene", a afirmat Suzanne Kastner, adaugand ca "Parlamentul Germaniei priveste cu foarte mare ingrijorare situatia din Romania"... Continuare...

17 Iunie 2008 - Esec in grupa mortii -
Esecul Romania - Olanda a fost cel mai urmarit meci de pana acum de la Campionatul European si a inregistrat, in cel mai urmarit minut al transmisiunii televiziunii publice, peste 5,4 milioane de telespectatori, conform datelor furnizate de GfK Romania si prelucrate de TVR... Continuare...
Sursa: Wall-Street.ro

Citeste pe Mysport o cronica savuroasa a meciului Olanda-Romania, traita LIVE de un suporter roman. MERITA !

16 Iunie 2008 - Iancu Simion la al 2-lea mandat de primar -
Asa cum era de asteptat Alianta tardiva si putinii ei sustinatori au pierdut mandatul de primar al orasului Otelu Rosu.
Speram ca anii ce vor urma sa aduca o reabilitarea a orasului nostru, o mult asteptata si meritata dezvoltare economica, sociala, culturala si pe alte planuri a zonei Vaii Bistrei.

15 Iunie 2008 - Alegeri cu... repetitie -
Alegatorii din Otelu Rosu s-au prezentat din nou la sectiile de vot pentru a-si exercita dreptul de a alege cine va conduce Primaria in anii ce urmeaza, ani considerati foarte importanti de catre toti cei ce mai cred si doresc reabilitarea orasului nostru.

11 Iunie 2008 - EURO 2008 -
Meciurile de la Campionatul European de Fotbal sunt urmarite la Otelu Rosu si pe un ecran dispus pe fatada Casei de Cultura, in centrul orasului, la fiecare dintre proiectii asistand un numar considerabil de iubitorii ai fotbalului.

 

9 Iunie 2008 ROMANIA - FRANTA 0 - 0 - HAI ROMANIA ! -
Intre echipele nationale ale Romaniei si Frantei, pana la acest meci, au fost jucate 10 meciuri dintre care trei au fost castigate de Romania, sase de catre Franta si un rezultat de egalitate. La golurile marcate, Franta e peste noi avand 14 goluri iar Romania doar 12.
Componenta cea mai probabila a echipei, in meciul de debut la Euro 2008 va fi urmatoarea:
Lobont, Rat, Goian, Tamas, Contra, Chivu, Radoi, Cocis, Mutu, D. Nicolae, Nicolita
Declaratiile lui Adrian Mutu inaintea meciului ...Continuare...

7 Iunie 2008 - DAL' Italiano - Oaza de agrement -
La intrarea in Otelu Rosu dinspre Caransebes, s-a deschis in 3 Iunie o adevarata oaza de agrement care vine in completarea ofertei de gen din zona noastra ...Continuare...

3 Iunie 2008 - "Nu renunt la lupta"
In urma alegerile locale de duminica, 1 iunie, Iancu Simion a strans 2.195 de voturi si se va lupta, in turul al doilea, cu reprezentantul PSD, Petru Rus, pentru care si-au dat votul 1.116 cetateni...Continuare...

2 Iunie 2008 - Rezultate partiale
Dincolo de lupte politice si incercari de mita, mai presus de aliante tardive si politicieni siguri pe ei, iata ca doar alegatorul decide. Din pacate, va exista un al doilea tur de scrutin pentru alegerile locale din Otelu Rosu, nici unul dintre primii doi candidati, Iancu Simion (PD-L) si Petru Rus (PSD), neavand voturile necesare pentru a castiga din primul tur.

1 Iunie 2008 - Participarea la vot
Conform BEC, prezenta la vot a fost de 49,3% la nivel national, cu 40,77% în mediul urban si 61,26% în mediul rural, in Bucuresti prezentandu-se la vot doar 31,05 % dintre alegatori.

31 Mai 2008 - Alianta politica tardiva
Ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale 2008 s-a dovedit a fi una extrem de dezamagitoare pentru cea mai mare parte a cetatenilor orasului Otelu Rosu.
Speriati oarecum de o perspectiva nedorita de nici unul dintre ei, si anume aceea ca Iancu Simion sa castige din nou, principalii sai contra-candidati la postul de primar al orasului au incropit la repezeala o alianta in incercarea de a-i lua acestuia cu orice pret acest post.
Daca pana in aceasta zi mai existau inca oameni care erau nehotarati, oameni care asteptau o confirmare a faptului ca prezenta lor la urne inseamna ceva pentru acesti candidati, aceasta manifestare tardiva are "darul" de a injumatati numarul participantilor la votul din 1 Iunie.
Se prefigureaza o extindere a campaniei electorale si dupa primul tur deoarece se cunoaste faptul ca electoratul din Otelu Rosu este fragmentat, probabilitatea ca unul dintre candidati sa castige din primul tur al alegerilor este foarte mica, acesta fiind probabil motivul pentru care s-a format aceasta alianta atipica, negata vehement si in repetate randuri de organizatiile locale ale partidelor.
Acestea sunt motivele pentru care aceasta alianta nu poate fi catalogata altfel decat tardiva si denota teama.
Acestea sunt motivele pentru care
EU NU VOI MAI MERGE LA VOT MIINE !
M-AM HOTARAT ! RENUNT LA DREPTUL MEU !

24 Mai 2008 - Informatii utile despre alegerile locale 2008 -
In ziua alegerilor, la ora 6:00, presedintele biroului electoral al sectiei de votare verifica... Citeste mai mult...

 

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign