Termen limita pentru asigurarea obligatorie a locuintelor

23.12.2010 15:19

UPDATE: Termenul final a fost decalat cu inca 6 luni.

Incepand cu anul 2010 proprietarii de locuinte sunt obligati sa-si asigure casele altfel riscand sa fie amendati de primarii cu sume cuprinse intre 100 de lei si 500 de lei.

Termenul final pana la care se pot plati politele este 15 Ianuarie 2011, proprietarii care nu au achitat aceasta polita o pot face pana la data mentionata la una dintre cele 13 societati de asigurari care fac parte din PAID :  Groupama, Astra, Uniqa, Generali, Ardaf, Euroins, Carpatica Asig, Grawe, Credit Europe, ABC Asigurari, Certasig, City Insurance si Platinum.

In conformitate cu Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor, polita pentru asigurarea obligatorie a locuintei costa 10 sau 20 de euro pe an, in functie de tipul locuintei, spre deosebire de una facultativa care costa peste 100 de euro, dar care acopera mai multe tipuri de riscuri. Asigurarea obligatorie nu acopera decat trei riscuri: inundatiile, cutremurul si alunecarile de teren, iar valoarea despagubirii este de doar 10 000, respectiv 20 000 de euro.

Locuintele sunt impartite in doua categorii: Tip A, cele cu structura de rezistenta din beton armat, metal, lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic si locuintele de Tip B, cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.

 Gabriel Gaina
www.greensphera.ro

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign