Recensamantul populatiei si al locuintelor 2011

21.10.2011 09:48

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

In perioada 20 - 31 Octombrie se desfasoara Recensamantul Populatiei si al Locuintelor, prima actiune de acest fel dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. 

OG nr. 36/2007 privind efectuarea recensamantului populatiei si al locuintelor din Romania in anul 2011, prevede ca, la recensamant, se inregistreaza cetatenii romani cu domiciliul in tara, indiferent daca la momentul de referinta al recensamantului se afla pe teritoriul tarii ori se afla in strainatate, precum si persoanele de alta cetatenie ori fara cetatenie care au domiciliul sau au resedinta in Romania. 

De asemenea, se inregistreaza si cladirile de locuit, precum si locuintele situate in orice cladire, indiferent de forma de proprietate, de pe teritoriul Romaniei.

Pentru persoanele plecate in strainatate va fi trecut in formulare, pe langa datele personale precum nume, prenume sau cod numeric personal, si tara in care respectivul este plecat si de cat timp se afla acolo. Referitor la persoanele plecate in strainatate, exista si intrebari legate de locul de munca al acestora, dar si de trimiterea banilor in tara.

Pentru a se evita eventualele tentative de frauda sau de manipulare ilegala a datelor personale ale cetatenilor, recenzorii vor avea la ei, obligatoriu, legitimatia si buletinul de identitate, precum si o mapa si o geanta speciala, de culoare albastra.

La recensamantul din acest an se inregistreaza si cateva premiere, folosirea pentru prima data a unui sistem informatic, intervievarea oamenilor strazii, posibilitatea de a se iregistra informatii despre persoanele absente temporar de la domiciliu pe baza informatiilor provenite de la celelalte persoane din locuinta, a informatiilor de la vecini sau de la primarie.

Ne-am obisnuit de multi ani ca la orice actiune de amploare nationala Romania sa se imparta in doua tabere. Asa s-a intamplat si in cazul acestui recensamant, existand tabere pro si contra acestei actiuni. Unul dintre blogurile care militeaza impotriva acestui recensamant este: antirecensamant2011.wordpress.com

"Preocupările actuale ale demografiei se orientează tot mai mult spre cunoaşterea, descrierea şi analiza evoluţiei familiilor şi a gospodăriilor, ca formă esenţială a modului de convieţuire umană, suport informaţional statistic esenţial pentru construirea politicilor de dezvoltare economică şi socială a ţării.... " Citeste mai mult pe www.recensamantromania.ro

Hotararea Guvernului nr. 922/2011 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.502/2009 privind organizarea si desfasurarea recensamantului populatiei si al locuintelor din Romania in anul 2011 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 689, din 28 septembrie 2011. CITESTE AICI >

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign