In curand gunoiul din Otelu Rosu va fi tratat ecologic la Caransebes

30.08.2012 14:57

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Dupa o perioada foarte lunga de timp in care problema deseurilor a fost una foarte grava la Otelu Rosu, din toamna acestui an lucrurile se vor indrepta spre normalitate. Pe langa decizia din sedinta de astazi a Consiliului Local Otelu Rosu, achizitionarea unei masini moderne pentru preluarea gunoiului din oras si a unui utilaj pentru curatenia stradala, aflam iata si despre concretizarea unui proiect al vecinilor nostri, proiect care - indirect - ne avantajeaza.

La finalul lunii Mai a acestui an, intr-o sedinta extraordinara, s-a decis retragerea Consiliului Local Caransebes din cadrul SC Ecosal SRL (actualul SC Ecosal SA), societate care se ocupa de gestionarea deseurilor menajere din judetul nostru. Ca urmare a acestui fapt municipalitatea din Caransebes a decis - si ulterior a aprobat - asocierea Consiliului Local (prin Transal Urbis) cu un investitor italian care in cateva saptamani va finaliza deja prima investitie, un proiect de preluare, incinerare si valorificare superioara a deseurilor, folosind echipamente moderne ECO 1, un procedeu de termoliza la temperaturi joase si care emite noxe putine in atmosfera.

Acest prim pas se concretizeaza prin aducerea unui utilaj de macinare, a unei benzi de sortare si a incineratorului, montarea acestora intr-o hala a societatii Caromet si demararea activitatii in cel mai scurt timp. Asocierea va continua apoi prin cumpararea de catre investitorii italieni a unui teren de 5000 mp langa TMD, amplasament pe care se va construi o statie moderna de incinerare a deseurilor. 

De aceasta investitie va beneficia indirect si Primaria Otelu Rosu, din aceasta toamna urmand ca deseurile din orasul nostru sa fie directionate spre acest incinerator modern de la Caransebes, cu costuri mai mici de transport decat pana acum (la Resita), scapand totodata si de povara depozitarii la haldina de gunoi cat si de incendiile care au poluat atatia ani aerul pe care-l respiram.

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign