Elicopter in pana la Otelu Rosu

19.08.2011 20:05

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Fotografii: Mihai Tamasila

Un fapt mai putin obisnuit pentru localitatea noastra s-a petrecut astazi, 19 August 2011, in jurul orei 15:00. Un elicopter utilitar care efectua un zbor deasupra orasului Otelu Rosu a atins limita minima de combustibil, pilotul fiind astfel obligat sa aterizeze de urgenta pe platoul de langa Statia 110, in apropierea cartierului Gai. 

Pasagerul si pilotul, un cetatean american, nu au fost in nici un moment in pericol, precizam din nou ca aterizarea a fost una necesara dar nu critica. Aparatul de zbor se indrepta spre Tg. Jiu, localitatea spre care si-a continuat zborul dupa aproximativ 3 ore, timp in care compania care detine elicopterul a trimis o echipa specializata pentru realimentarea cu combustibil a aparatului.

O localnica i-a gazduit in casa sa din apropiere pe cetateanul american si pe copilotul sau in rastimpul stationarii elicopterului in orasul nostru, oferindu-le cu generozitate hrana si apa. Un gest frumos, un gest care speram ca a indulcit putin situatia.

Elicopterul este un model Jet Ranger III, dezvoltat initial de catre compania americana BELL, cel in cauza fiind produs ulterior in Italia, de constructorul AGUSTA, sub licenta BELL. Este un aparat de zbor usor, un elicopter utilitar cu motor turbina, are 5 locuri, atinge o viteza de croaziera de 185 km/h, avand o anduranta de zbor de 3 ore si 45 de minute, timp in care poate parcurge aproximativ 700 km. Conditiile meteorologice si diferentele climaterice pot influenta insa caracteristicile de zbor ale oricarui aparat de acest tip, stiindu-se faptul ca motoarele de acest gen pot fi suprasolicitate in preajma masivelor muntoase, crescand in acest fel si consumul de combustibil.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign