Dupa Timisoara, spaniolii de la Siliken investesc acum si la Otelu Rosu pentru producerea panourilor solare

19.08.2012 17:18

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

In prezentarea grupului spaniol SILIKEN ce urmeaza ca in scurt timp sa deschida o capacitate de productie si la Otelu Rosu se spune astfel: "Siliken este o companie globala integrata in lantul de valori al industriei solare, cu angajamentul si determinarea de a-si extinde activitatile si in alte sectoare de energie regenerabila prin dezvoltarea si punerea in aplicare a unor programe de inovare care sa garanteze cele mai bune solutii de energie, oferind cele mai inalte nivele de calitate, performanta si profitabilitate pentru clientii nostri."

Firma spaniola are subsidiare in Italia, Franta, Germania si SUA, capacitati de productie a panourilor solare in Spania, Mexic si Romania, detinand si Siliken Chemicals, o fabrica de silicon special la Albacete (Spania). In Romania SILIKEN functioneaza prin subsidiara SILIKEN MANUFACTURING RMN cu sediul in Chisoda, Jud. Timis, decizia de a investi aici facand parte din planurile Siliken pe anul 2011, mizandu-se pe legatura excelenta intre buna calificare a angajatilor si productia la un pret competitiv, tinandu-se cont si de problemele crizei din Spania, tara in care piata energiilor regenerabile a ajuns la saturatie. Romania, in schimb, este o tara ofertanta in acest sens, aici energiile verzi sunt abia la inceput.

In fabrica din Timisoara, localizata pe platforma industriala Incontro, s-a pornit cu un numar de 200 de angajati care lucrau in 3 schimburi, pe cele 4 linii de productie realizandu-se la acel moment o capacitate de 50 de MW anual. In prezent capacitatea a crescut la 310 MW anual, numarul de angajati ajungand la 472. Dupa cum declara reprezentantii companiei salariile nu sunt mari (aprox. 1000 lei / brut) insa acesta este nivelul salariilor din Romania iar spaniolii considera ca salariile sunt acceptabile avand in vedere ca ne referim aici la muncitori necalificati.

"Cea mai mare parte a producţiei Siliken din Romania este exportata, dar cu toate acestea avem cateva tranzactii si pe piata locala. Centrul de productie din Romania este fundamental pentru noi din moment ce de aici exportam in intreaga Europa. Mai mult, nu excludem posibilitatea de a exporta produsele realizate in Romania si pe pietele din SUA si Asia", au mai precizat reprezentantii Siliken. In PDF-ul acesta, la final, puteti vedea in amanuntime detaliile proiectului initial facut pentru Romania, motivatia alegerii tarii noastre, locatia exacta a fabricii din Timisoara, schita fabricii, schema de personal, alte informatii si fotografii.

Nu sunt excluse nici investitiile intr-un proiect / parc propriu de producere a energiei chiar aici in Romania, compania spaniola avand deja multe astfel de proiecte realizate in UE. Acest fapt poate fi unul inbucurator pentru zona noastra din perspectiva deciziei recente a Consiliului Local Otelu Rosu de a oferi spre concesionare o suprafata de 40 ha pentru realizarea unui parc de generare a energiei electrice.

Pentru fabrica ce urmeaza sa fie deschisa in Otelu Rosu, SILIKEN MANUFACTURING RMN cauta sa angajeze operatori productie (femei si barbati), sefi de linie, sefi de schimb, tehnicieni mentenanta, sefi depozit si tehnicieni de calitate si proces, prima serie de interviuri fiind stabilita pentru marti, 21 August, incepand cu ora 10:00. Toti cei ce doresc sa lucreze in noua fabrica sunt asteptati la sediul FILINVEST (Hotel Fiama), Str. M. Eminescu, Nr. 10A sau pot trimite un CV la adresa de e-mail: siliken_ro@yahoo.com

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign