Ducoli Achilles vrea sa investeasca la Otelu Rosu intr-un proiect de realizare a energiei solare si eoliene

01.09.2011 10:42

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Nu este pentru nimeni un secret faptul ca prezenta unei companii intr-o zona are principala menire de a spori propriul ei profit, insa activitatea respectivei companii aduce beneficii si zonei in care aceasta isi desfasoara activitatea. Pe langa locurile de munca create in acea zona si fara a uita contributia financiara la bugetul local - prin taxele ce urmeaza a fi percepute - trebuie mentionat si faptul ca implicarea intr-o anumita zona a unei firme serioase poate constitui un adevarat magnet pentru viitorul economic al zonei.

De curand, compania Ducoli Achilles a solicitat Consiliului Local Otelu Rosu acordarea avizului de principiu in vederea intocmirii documentatiei privind concesionarea a 3 hectare de teren cu scopul implementarii unui proiect propriu de realizare a energiei solare si eoliene. Vastul teren liber din vecinatatea cartierului Gai este un loc propice desfasurarii unor astfel de investitii in domeniul energiei regenerabile. Platoul din zona este situat la o altitudine care ii asigura vant constant iar viteza vantului este una peste medie.

Specialistii in domeniu au stabilit ca viteza vantului trebuie sa fie mai mare de 4 m/s pentru turbinele eoliene electrice mici, iar pentru turbinele eoliene de utilitate industriala viteza medie a vantului trebuie sa fie de minim 6m/s pentru a asigura o productie optima de energie eoliana.

Atat viteza vantului cat si constanta sa sunt caracteristici foarte importante atunci cand se evalueaza potentialul energetic si oportunitatea construirii de centrale eoliene intr-o anumita zona. In Romania zonele cu potentialul cel mai ridicat pentru amplasarea de centrale eoliene sunt in sud-est (Dobrogea) si in sud-vest (Caras Severin, Mehedinti), in aceste zone fiind deja amplasate astfel de capacitati de productie a energiei eoliene cum ar fi cele de la FantaneleSilisteaPestera, Baia (in Dobrogea) si Toplet-Orsova (limita dintre Caras-Severin si Mehedinti).

Prin aderarea la Uniunea Europeana tara noastra are obligatia ca pana in 2020 sa implementeze capacitati de productie a energiei regenerabile care sa acopere 24% din consumul casnic de energie. Energia solara si energia eoliana sunt principalele energii verzi implementate in prezent in Romania, in special in Dobrogea, zona cea mai potrivita pentru astfel de activitati, dar si in alte puncte fierbinti din tara.

 

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign