Ziua europeana fara masini la Otelu Rosu, 21 Septembrie 2011

21.09.2011 00:18

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Maine, miercuri, 21 Septembrie, este randul orasului Otelu Rosu sa fie gazda proiectului "Saptamana mobilitatii - Ziua Europeana fara masini", proiect in cadrul caruia se organizeaza campanii de informare si sensibilizare, concursuri, ateliere creative si activitati de animatie pentru copii. Va fi oprita circulatia tuturor vehiculelor pe strada Rozelor, intre orele 15:00 si 18:00, timp in care copii si tinerii sunt invitati sa participe la activitatile organizate pentru ei.

Otelu Rosu este unul dintre cele 46 de orase din Romania in care se organizeaza aceasta sarbatoare europeana care promoveaza necesitatea protejarii mediului inconjurator. Pentru a putea face o comparatie trebuie spus ca Spania este prima tara in topul oraselor participante la aceste actiuni, cu un numar de 627 de orase.

Pornit din initiativa Comunitatii Europene proiectul denumit European Mobility Week se deruleaza in 2000 de orase din peste 40 de tari europene iar de 9 ani si in judetul nostru, orasene carasene participante in acest an fiind Resita, Otelu Rosu si Anina.

Organizatorul principal al acestei actiuni este asociatia Bike Attack, cu sprijinul si finantarea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, parteneri fiind Primaria Otelu Rosu, Agentia Nationala de Protectia Mediului, iar parteneri media BANAT TV si Banat FM.

Ziua fara masini la Otelu Rosu

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign