Vizita PS Lucian, Episcopul Caransebesului, la Oţelu Roşu şi Glimboca

11.06.2010 11:18

Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

10 Iunie 2010

Evenimentele cultural-religioase ale zilei de 10 Iunie au debutat in comuna Glimboca unde PS Lucian, Episcopul Caransebeşului, impreună cu un sobor de preoţi, a ţinut un parastas de pomenire desfăşurat in cimitirul Parohiei Glimboca.
Al doilea punct important pe agenda acestei zile, incepand cu ora 17:00, a fost sfinţirea unei cruci in Parohia Ohaba Bistra, o troiţă de marmură ridicată de preotul Dorel Unguras, un monument ce "vine in intampinarea credicioşilor, aducand biserica mai aproape de oameni".


Lansarea, la Casa de Cultură Oţelu Roşu, a carţii "Neamul Mustonilor in Banat" a domnului judecator Horea Musta, a continuat seria evenimentelor cultural-religioase din zona noastră. Cartea, lansata oficial la Timişoara, in 8 Mai 2010, s-a bucurat de o prezentare ţinută de PS Lucian, Episcopul Caransebeşului şi de o recenzie a consilierului cultural al Episcopiei Caransebeş, domnul Pr. Lector Univ. Daniel Alic.
A urmat un recital de muzică corală religioasă susţinut de corul bisericii Sf Constantin şi Elena din Parohia Ferdinand, sub conducerea doamnei Prof. Elena Ianto, recital in cadrul căruia eleve ale Liceului din Oţelu Roşu au recitat poezii ale marelui poet Mihai Eminescu.

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign