Transport de călători cu automotoare de tip VT624 pe ruta Caransebeş - Oţelu Roşu - Bouţari (NOU)

28.10.2010 23:36

În acest an transportul pe căile ferate din Caraş Severin a început în sfârşit să se apropie de standardele la care ne aşteptasem cu 20 de ani în urmă, actualmente existând deja câteva trenuri ce asigură transportul feroviar al călătorilor pe distanţe scurte, în condiţii mai bune şi după un program generos.

Începând din data de 23 Octombrie şi pe ruta Caransebeş – Oţelu Roşu – Bouţari a fost introdus un astfel de tip de transport privat pe calea ferată, folosindu-se două garnituri de tren (Automotoare de tip VT624) aparţinând companiei TRANSFEROVIAR GRUP.  Acestea vor circula încrucişat, o garnitură pornind de la Caransebeş şi cealaltă de la Bouţari, având acelaşi clasic punct de încrucişare, Gara Oţelu Roşu.

Trenurile vor circula la interval de câte o ora şi jumătate, tarifele sunt convenabile, acestea fiind cele 2 puncte forte ale acestui nou sistem.

Spre exemplificare, orele de plecare ale trenurilor din Halta Oţelu Roşu spre Caransebeş sunt: 06.43, 08.27, 10.12, 11.52, 13.27, 14.59, 16.37, 18.22, 19.52, 21.36, o oferta intr-adevăr generoasă comparativ cu ceea ce exista până acum, preţul unui bilet pe această rută fiind de 3,10 LEI. Tarifele aplicate sunt de tren personal, pentru orice rang al trenului, se acorda reduceri semnificative (50 % din preţ) pentru pensionari, elevi şi studenţi.

Tarifele practicate şi programul după care circula aceste trenuri pot fi consultate în gările de pe această rută, în trenuri, pe siteul Transferoviar Grup cât şi mai jos...

Mersul trenurilor pe ruta Caransebeş – Oţelu Roşu – Bouţari >>

Tarife generale pentru transport călători >>

Foarte important de reţinut este şi faptul că CFR nu vinde bilete pentru aceste trenuri prin casele de bilete din gări, biletele se eliberează doar in tren de către personalul ce deserveşte trenurile TFG.

După cum precizează siteul său oficial, "SC TRANSFEROVIAR GRUP SA este o firmă privată din Cluj Napoca ce are ca obiect de activitate efectuarea operaţiilor de transport marfă și manevră feroviară, prin punctele de lucru din Cluj Napoca si Ploiesti."

Desigur, recent s-a trecut şi la transportul de călători, prin achiziţionarea, modernizarea şi intrarea în circulaţie, în premieră în România, a Automotoarelor de tip VT624 care vor asigura transportul de călători pe rutele companiei Transferoviar Grup.

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign