Spectacol aniversar international - Zilele ASTRA la Otelu Rosu

29.05.2011 12:26

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Sambata, 28 Mai 2011, in Sala mare a Casei de Cultura din Otelu Rosu, s-a desfasurat spectacolul folcloric international prilejuit de aniversarea a 150 de ani de activitate a ASTRA (Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman) si 20 de ani de la infiintarea Despartamantului ASTRA la Otelu Rosu.

In deschiderea festivitatilor, dupa discursurile oficialilor si ale organizatorilor, au fost acordate diplome de merit celor ce si-au adus o contributie semnificativa la activitatile despartamantului Otelu Rosu al ASTRA.

Spectacolul folcloric muzical-coregrafic a fost prezentat de Dan Liut, acesta avand alaturi, ca si co-prezentatori, 2 elevi ai Liceului Banatean din Otelu Rosu.

Ansamblul DOINA TIMISULUI si-a facut cu aceasta ocazie revenirea in orasul Otelu Rosu, ei fiind prezenti si anul trecut pe scena Casei de Cultura. Programul ansamblului timisorean a fost unul complet, alaturi de dansatori aducandu-si contributia instrumentistii acestui ansamblu cat si 2 solisti vocali.

Otelu Rosu a fost reprezentat pentru inceput prin prestatiile solistilor de muzica populara Traian Barbu si Barbu Cristina, acestia, acompaniati de instrumentistii Ansamblului IEDERA al Casei de Cultura, prezentand publicului melodii binecunoscute tuturor iubitorilor acestui gen muzical.

A urmat randul oaspetilor din Serbia, Fanfara din Costei aducand la Otelu Rosu un recital de muzica pe care din pacate publicul de pe Valea Bistrei nu il mai are aproape de suflet si nu are ocazia sa il mai aprecieze asa cum se obisnuia in vremurile cand exista si aici o astfel de fanfara.

Programul spectacolului a continuat cu prezentarea unor obiceiuri populare ale zonei Vaii Bistrei, elevii din ansamblul scolii generale din Bucova, coordonati de Ramona Bogdan, aducand pe scena obiceiul masuratului oilor iar cei din ansamblul scolii generale din Bautar, coordonatori: Vinaga Victoria si Preda Marita, prezentandu-ne o sezatoare in toata complexitatea si frumusetea ei. Momentele muzical-coregrafice ale scolii generale din Obreja, coordonati de Gaspar Marioara si Lupu Viorica, si ale scolii generale Nr. 1 din Otelu Rosu (coordonatori: Crainiceanu Elena, Varzan Marin, coregraf: Munteanu Mircea) au intregit aceasta pleiada a traditiilor populare din Banatul Montan, traditii specifice zonei Vaii Bistrei.

Spectatorii prezenti intr-un numar covarsitor au avut din nou ocazia sa asculte poezie in grai banatean, au recitat Dimitrie Acea, Maria Mandroane si Nicolae Gheju, spectacolul incheindu-se cu programul de dansuri populare oferit de Ansamblul GUGULANA al Liceului Banatean din Otelu Rosu.

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign