Sedinta de constituire a Consiliului Local si alegerea viceprimarului orasului Otelu Rosu

28.06.2012 17:53

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Astazi, 28 Iunie 2012, s-a desfasurat sedinta de constituire a noului Consiliu Local Otelu Rosu, sedinta maraton in urma careia s-a reusit intrunirea cvorumului necesar pentru constituire si pentru trecerea la celalalt punct de pe ordinea de zi, alegere viceprimarului. 

Trebuie mentionat faptul ca sedinta de astazi este a doua incercare de acest fel, prima fiind cea programata in urma cu 3 zile, luni, 25 Iunie, atunci cand datorita neparticiparii consilierilor PDL s-a luat decizia amanarii sedintei pentru data de astazi

La aceasta sedinta au participat Ionesie Gheorghioni, vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras Severin, reprezentant din partea prefecturii Caras Severin fiind domnul Scurt Ioan-Adrian, consilier superior in cadrul institutiei. Iar pentru ca sedintele C L sunt sedinte publice, inca de la aceasta prima sedinta au participat si un numar de 12 cetateni care si-au exercitat astfel dreptul legal la informare si consultare.

Au depus juramantul si fac parte, incepand de astazi, din C L al orasului Otelu Rosu un numar de 8 consilieri din partea Uniunii Social-Liberale, 7 consilieri provenind de pe listele Partidului Democrat Liberal si 2 consilieri ce fac parte din Partidul Poporului-DD, acestia fiind investiti in aceste functii pentru urmatorii 4 ani.

In continuarea sedintei s-a trecut la investirea oficiala in functie a primarului ales, Luca Malaiescu (USL), castigatorul luptei electorale care tocmai s-a incheiat, iar punctul final pe ordinea de zi a fost alegerea viceprimarului. Au fost propusi urmatorii candidati: Magda Lungu (USL), Dragos Enache (PDL) si Goguta-Pica Cocosila (PP-DD).  Comisia instituita a fost formata din 3 consilieri care au prezentat procedura legala de exercitare a votului si au urmarit derularea votarii. In urma numaratorii voturilor functia de viceprimar al orasului Otelu Rosu a revenit Uniunii Social-Liberale, Magda Lungu (9 voturi) intregind astfel o echipa tanara - primar, viceprimar - care trebuie sa dovedeasca cetatenilor orasului nostru, fie ca acestia i-au votat sau nu, ca pot si vor sa administreze eficient acest oras.

Puteti vedea intreaga galerie foto realizata cu acest prilej AICI >>

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign