Pur si simplu MUZICA. Caci e atat de simplu sa fi Pur, tu omule...

15.09.2012 22:29

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Anul acesta ziua de 11 Septembrie a avut o semnificatie pur si simplu speciala pentru o parte dintre noi. Personal am inceput ziua prin a-mi aminti tragismul atentatelor prin care a trecut SUA in urma cu 11 ani, m-am surprins apoi gandindu-ma ca folosim si in prezent, in domeniul foto-video, o tehnologie si produse care poate nu ar fi fost atat de performante daca intr-o zi de 11 Septembrie a anului 1816 Carl Zeiss nu s-ar fi nascut. Dar, dupa cum spuneam, in acest an semnificatiile au fost pur si simplu speciale pentru comunitatea noastra.

Promotorii culturali Camelia si Lucian Duca ne-au bucurat din nou prin organizarea la Libraria SEMN DE CARTE din Resita a unei seri dedicate formelor de exprimare artistica invaluite de amprenta unica a Vaii Bistrei si de influentele impregnate acestui eveniment de catre Didina Curea, un nume care - pentru acea (buna) parte dintre noi - nu mai are nevoie de nici o prezentare. Iar cei ce nu cunosc acest nume nu vor fi blamati de catre noi, ci sunt invitati sa gaseasca numele si sa perceapa artistul, sa descopere omul si pedagogul care continua sa modeleze artisti si oameni.

Un grup numit "Pur si simplu"...

<< Casiana Mihut (13 ani), Claudia Maria Rusu (13 ani), Sabrina Gherca (15 ani), Melisa Dragota (15 ani), David Rus (13 ani) si Florin-Alexandru Andriuc (17 ani) pregatiţi de "principesa care (nu!) plange, prizoniera intre doua soapte, in temnita de trandafiri” – Didina Curea, au facut deliciul publicului cu un periplu prin muzica popoarelor. Am ascultat melodii ritmate:  germane, frantuzeşti, englezesti, ebraice, spaniole si romanesti care, sub bagheta Didinei Curea, au sunat asa de bine si de vesel, antrenand, nu de putine ori, publicul prezent... >> , astfel ne inpartasesc initiatorii recitalului in articolul "7 chitare, 7 voci" publicat pe site-ul librariei, popas virtual in care puteti gasi un clip video cat si o galerie foto realizate cu acel prilej.

Muzica popoarelor a fost prezentata pur si simplu pasionatilor de diversitate culturala din orasul cu poeti in acea zi de Marti, o zi scutita de cele 3 ceasuri rele tocmai prin simplitatea si semnificatiile benefice ale cuvantului Pur alaturat atat de firesc cuvantului simplu...  Caci e atat de simplu sa fi Pur - tu omule - atunci cand si gandesti asemenea. Si este atat de pur sa poti sa fi simplu atunci cand canti din suflet.

Si tocmai in acea zi speciala pentru o buna parte dintre noi... eu am lipsit. Si chiar daca am lipsit motivat de la eveniment, de acolo de sus, le-am fost pur si simplu  aproape.

 

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign