PROIECT COMENIUS LA OTELU ROSU

14.03.2011 20:53

           Astăzi, 14.03.2011, la Oţelu Roşu a avut loc deschiderea oficială a parteneriatului româno – germano – turc, din cadrul Proiectului Comenius având ca temă Semnificaţia apei în diverse culturi. Cele două grupuri au sosit cu avionul, încă de ieri, mai întâi cei din Turcia, care aseară deja s-au cunoscut cu colegii lor din România.

            La festivitatea de deschidere, au mai participat din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, doamna inspector Aurora Korca, iar din partea Primăriei Oţelu Roşu, domnul viceprimar Dragoş Enache. A urmat vizitarea de către cele două delegaţii a Liceului Bănăţean Oţelu Roşu, după care s-a derulat prima întâlnire de lucru, elevii parteneri prezentându-şi ţările din care provin, cât şi şcolile lor. Fiecare grup a mai prezentat rolul apei în istorie, etnografie, tehnică, muzică etc., urmând să descopere şi alte aspecte în cadrul aplicaţiilor ce vor avea loc în zilele următoare.

            Astfel, după ce astăzi prima aplicaţie a avut loc la cariera de marmură de la Ruschiţa, mâine se va merge într-o excursie la hidrocentrala Porţile de Fier, la Orşova şi la Băile Herculane, iar miercuri, 16.03.2011 va avea loc o vizită la Poiana Mărului. Ziua de joi, deşi a fost dedicată iniţial unei excursii în Ţara Haţegului, datorită timpului foarte scurt, probabil va decurge printr-o întâlnire de lucru la care se speră să se analizeze toate informaţiile obţinute în aceste zile, iar în final, să se pregătească mobilitatea următoare, cea care va avea loc în Turcia. Fiecare seară, de marţi până joi, este dedicată unei ţări având loc o masă festivă.

            La sfârşitul săptămânii, activităţile din cadrul acestei etape a parteneriatului se vor finaliza, grupul din Turcia plecând spre casă, după care, duminică dimineaţa va pleca şi grupul din Germania. Cadrele didactice invitate sunt cazate la hotel, iar elevii au fost repartizaţi la colegii parteneri din România, urmând ca şi aceştia, la rândul lor, să meargă în celelalte două ţări. Trebuie menţionat că din cadrul delegaţiei germane face parte o profesoară de origine română, de loc chiar din... Oţelu Roşu, reîntoarsă cu drag pe meleagurile natale. Coordonatori din partea României sunt doamnele prof. Daniela Chelbea – director adjunct la Liceul Bănăţean Oţelu Roşi şi prof. Iulia Cecon.                    

                                                                                              Ion CUBIN

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign