Pelerinaj la hramul manastirii Poiana Marului - 23 - 24 Iunie 2011

15.06.2011 18:41

 Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Sarbatoarea Nasterii Sf. Ioan Botezatorul, ocrotitorul manastirii de la Poiana Marului ofera credinciosilor prilejul de a participa la slujbele de la schitul monahal de aici, slujbe ce se vor efectua de catre Preasfintitul Parinte LUCIAN, Episcopul Caransebesului, impreuna cu un numeros sobor de preoti.

Zilele de 23 si 24 Iunie sunt zile foarte importante pentru credinciosii participanti la pelerinaj si pentru Manastirea Poiana Marului, aici fiind adusa cu aceasta ocazie icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Maru

Se cuvine sa amintim aici cateva date despre inceputurile si istoria acestei noi manastiri, un complex monahal situat intr-o zona de o frumusete dumnezeiasca, zona in care peisajele montane mirifice si aerul curat, puternic ionizat, ofera credinciosilor momente de sanatate si implinire sufleteasca.

Schitul de la Poiana Marului a luat fiinta la initiativa preotului paroh Dorel Mercea si a credinciosilor din parohia Maru, inainte de 1989, insa initiativa nu a fost finalizata datorita oprelistilor regimului comunist. Dupa 1994, odata cu reinfiintarea Episcopiei Caransebesului, Episcopul Emilian Birdas a decis reluare lucrarilor de constructie a manastirii, acestea fiind insa intrerupte la scurt timp din lipsa de fonduri. In anul 2000, cu binecuvantarea Parintelui Episcop Laurentiu al Caransebesului s-au demarat lucrarile de ridicare a bisericii manastiresti, aceasta fiind finalizata in 2002. La 1 Februarie 2007 Consiliul Eparhial al Episcopiei Caransebesului a schimbat destinatia manastirii, transformand-o in schit de calugarite iar biserica din complexul monahal de la Poiana Marului a fost tarnosita in 24 Iunie 2008 de catre Preasfintitul Parinte LUCIAN, Episcopul Caransebesului.

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign