Parc fotovoltaic de generare a energiei electrice, o posibila optiune pentru viitorul VERDE al orasului Otelu Rosu

10.08.2012 11:47

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Printre cele 12 puncte de pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a Consiliului Local Otelu Rosu din data de 9 August s-a numarat si proiectul de scoatere la licitatie, in vederea concesionarii, a doua loturi de teren in suprafata totala de 40 ha pentru realizarea unui parc de generare a energiei electrice. In acest scop s-au ales 2 terenuri de cate 20 ha din vecinatatea cartierului Gai, in apropierea Statiei 110 kv Otelu Rosu, suprafata de teren plana care se preteaza foarte bine acestui tip de activitate.

Intentia initiatorilor proiectului este de a atrage in acest parc firme specializate in dezvoltarea unor astfel de capacitati de generare a energiei electrice, fie ca sunt mai multi investitori care doresc sa concesioneze o suprafata mica din acest teren, fie ca va fi un singur investitor care poate dovedi ca poate construi pe tot acest teren oferit de catre Primaria Otelu Rosu. 

Desigur, pe langa energia electrica mai ieftina, produsa local, avantajele urmarite ar fi si altele, crearea unui numar semnificativ de locuri de munca pentru localnici cat si aportul financiar important cu care ar urma sa contribuie la bugetul local investitorii care sunt asteptati in acest spatiu.

Proiectul a fost discutat si consilierii au votat in unanimitate, salutand decizia si exprimandu-si speranta ca acest proiect va fi unul de succes.

Click pe FOTO >>

Parc fotovoltaic de generare a energiei electrice la OTELU ROSU‎

 

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign