"Nascuta in Otelu-Rosu" - Alina Fratila

07.05.2010 19:10

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

In cartierul rezidential al fostelor ambasade din Bonn, pe zidul unei cladiri cochete poate fi citit urmatorul nume: “Prof. Dr. Alina Fratila (medic - Romania)”. Aceasta cladire este clinica privata a primei femei care a reusit sa devina presedintele Societatii Internationale de Chirurgie Dermatologica.

Patru academii medicale din SUA si Germania o numara printre membrii sai, fiind invitata sa sustina prezentari de-a lungul timpului la peste 300 de conferinte nationale si internationale. In 2007 a primit Premiul German pentru Inovatie, devenind cu un an inainte cetatean de onoare al orasului ei natal, Otelu-Rosu. Periodic, Alina Fratila se intoarce in Romania unde este profesor asociat la disciplina de dermatologie din cadrul U.M.F. Bucuresti.

Nascuta in Otelu-Rosu, intr-o familie cu foarte multi medici, Alina Fratila a absolvit Facultatea de Medicina din Timisoara, urmand apoi un traseu profesional impresionant.

In timpul facultatii ea a facut o adevarata pasiune pentru specialitatile chirurgicale. "Insa pentru a fi luata in serios ca femeie, in specialitatea de chirurgie, trebuie sa fii de doua ori mai silitoare decat un barbat, ceea ce am si facut cu mare placere." raspunde Alina Fratila intrebarii lui Vlad Mixich.

Cititi aici intregul interviu acordat presei dupa primirea premiului "DDL – Laser Innovationspreis 2008" pentru o lucrare stiintifica care descrie operatia de lifting de pleoape (blefaroplastie) cu ajutorul bisturiului cu lumina, “UltraPulse CO2 Laser”, care este mult mai putin dureroasa. Hematoamele, edemul si durerile sunt mult reduse si, prin urmare, pacientul se poate reintegra rapid in viata cotidiana.

 

 

                                         "Jungbrunnen-Klinik" ("Fintina tineretii")

Datele de contact:

JUNGBRUNNEN-KLINIK DR. FRATILA Gmbh

SCHLEGELSTRASSE 12

D 53113 BONN

Tel: +49 [0] 228. 43 305 -0

Fax: +49 [0] 228. 43 305 -29

info@jungbrunnenklinik.de

www.jungbrunnenklinik.de

Back

DREPTUL DE AUTOR / COPYRIGHT

Toate articolele si fotografiile de pe acest site web sunt protejate de Legea Drepturilor de Autor, legea Nr.8/1996, toate drepturile apartinand proprietarilor lor de drept. Orice preluare de articol sau fotografie se face numai cu acordul meu scris, preluarile unor portiuni de articol in mediul virtual se vor face cu mentionarea sursei si link spre pagina care contine articolul original. 

"Opera de creatie intelectuala este recunoscuta si protejata, independent de aducerea la cunostinta publica, prin simplul fapt al realizarii ei, chiar in cazul in care nu este terminata."

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign