Finantare europeana de 108 milioane de euro pentru proiectul Modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Caras Severin

28.08.2012 16:21

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Vineri, 24 August 2012, s-a semnat la Resita contractul de finantare al proiectului "Modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Caras Severin", un prim pas spre asigurarea unor servicii de alimentare cu apa de calitate si servicii de canalizare moderne pentru orasele Resita, Caransebes, Otelu Rosu, Bocsa, Baile Herculane, Oravita, Anina, Moldova Noua cat si masuri pentru reducerea poluarii pe Dunare si raurile Timis, Cerna, Barzava si Bistra. 

Acesta este cel mai mare proiect european din judetul Caras Severin avand o valoare totala de 107.997.740 de euro din care 89.252.991 de euro este cofinantarea din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Proiectul a fost initiat in toamna anului trecut, din data de 14.05.2012 figureaza pe site-ul www.posmediu.ro ca "Trimis la CE pentru evaluare si aprobare", vineri semnandu-se contractul de finantare si executie iar termenul de finalizare al proiectului este la 31 decembrie 2015.

Participarea la finantarea acestui proiect din partea primariilor din orasele mentionate mai sus este de sub 1% din totalul finantarii pentru respectivul oras. Sistemele de alimentare cu apa, dar mai ales canalizarile si statiile moderne de epurare a apelor uzate ce se vor realiza in cadrul acestui proiect gigant, isi vor aduce astfel aportul la dezvoltarea infrastructurii locale din judetul nostru

Vesti bune, iata, si pentru orasul Otelu Rosu, un oras sarac in care lipsesc investitiile majore, un oras in care achitarea taxelor si impozitelor se face doar in proportie de 51% si care se confrunta cu datorii foarte mari acumulate in anii precedenti. Tocmai de aceea aprobarea acestei finantari europene aduce un pic de optimism si certitudinea ca mult asteptata statie de epurare va deveni realitate. O realitate necesara.

...........................................................................................................

Modernizare infrastructură de alimentare cu apă şi apă uzată în judeţul Caraş Severin [la data de 14.05.2012]
Valoare totala proiect - Euro - 133.500.639
Valoar
e eligibilă proiect - Euro - 107.999.740
Sectorul - apă/apă uzată
Judeţul - Caraş Severin
Beneficiar - SC Aquacaraş SA
Consultant - Louis Berger SAS
Stadiul proiectului - Trimis la CE pentru evaluare și aprobare
Contact MMP - Valentin Mihai
e-mail - 
valentin.mihai@posmediu.ro
  
 

 

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign