Explozie la Otelu Rosu - Atelier auto, Piata veche

31.01.2011 12:15

Gabriel Gaina

www.greensphera.ro

UPDATE: 04 Ianuarie  - Inca unul dintre cei 5 raniti a decedat la spitalul din Timisoara in urma leziunilor si arsurilor provocate luni.

Astazi, 31 Ianuarie 2011, in jurul orei 11:30, a avut loc o puternica explozie la un atelier auto din Otelu Rosu, explozie in urma careia se inregistreaza 6 victime umane, un mort si 5 raniti, lucratori in acest atelier, cat si clienti. Unul dintre raniti, client al atelierului auto, tocmai parcase si intra in incinta in momentul in care s-a produs explozia.

Victimele au fost transportate la Spitalul Orasenesc Otelu Rosu iar 2 dintre raniti au fost transferati apoi la spitalele din Caransebes si Timisoara, avand pe corp arsuri de gradul II, III si IV, cat si rani grave datorate exploziei.

Atelierul auto in care a avut loc aceasta explozie este localizat in Piata veche, in vecinatatea lui fiind cateva magazine si depozite de materiale de constructie.

La prima vedere se parea ca explozia se datoreaza scurgerii de gaze in interiorul atelierului insa lucratorii de la criminalistica si de la procuratura Caransebes, fara a da declaratii presei, au fost observati facand masuratori unei butelii de gaz de dimensiuni mari, aprox. 70 - 80 cm (Vezi foto), care prezenta pe lateral o bresa de cca. 30 cm. Ulterior, in comunicatul de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Caransebes, se certifica faptul ca aceasta butelie a produs dezastrul: "Din primele verificări efectuate la fața locului s-a stabilit că la atelierul de reparații auto, aparținând S. C. AR CAMINA SERV SRL a avut loc o explozie, produsă de o butelie GPL depozitată lângă o sursă de încălzire, respectiv o sobă cu lemne. Deflagrația a avut ca rezultat vătămarea corporală a cinci persoane și decesul unei persoane precum și distrugerea în proporție de 95% a clădirii în care a funcționat atelierul de reparații auto, fiind afectate și trei imobile aflate în imediata vecinătate și trei autoturisme."

Pe langa victimele umane, suflul exploziei a pricinuit daune unei sali de sport invecinate, apartinand unei Federatii sportive nationale cu sediul in Otelu Rosu - Federatia de Jeet Kune Do Romania - si a spart chiar si cateva dintre geamurile cladirilor invecinate (Policlinica, Liceul Banatean / Biblioteca) pe o raza de cateva sute de metri.

Cititi comunicatul de presa AICI >

Butelia de GPL care a produs explozia de la Otelu Rosu Lucratorii de la Serviciul Criminalistic incep investigatiile in cazul exploziei de la Otelu Rosu Explozia de la Otelu Rosu a distrus in intregime atelierul auto Explozia de la Otelu Rosu, Serviciul Criminalistic al Politiei Caras Severin face masuratori si cercetari Explozie la un atelier auto in Otelu Rosu, Politia si Pompierii au intervenit Explozia de la Otelu Rosu, Ora 12:40, Procuratura si Serviciul Criminalistic incep cercetarile Explozia de la Otelu Rosu, Ora 12:50, Procuratura si Serviciul Criminalistic fac cercetari Explozia de la Otelu Rosu, Ora 13:00, Procuratura continua cercetarile Una dintre cele 3 masini distruse in explozia de la Otelu Rosu Masina distrusa in explozia de la Otelu Rosu, masina era in interiorul atelierului Masina distrusa in explozia de la Otelu Rosu, fusese parcata in fata atelierului

 

Gabriel Gaina

www.greensphera.ro

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign