Comunicat de presă – Cineclubul Oțelu Roșu

13.07.2010 22:00
Casa de Cultură Oțelu Roșu
Cineclubul Oțelul Roșu

 

                         Comunicat de presă – Cineclubul Oțelu Roșu

 

În perioada 16 – 18 Iulie 2010 se vor desfășura la Oțelu Roșu, Caraș Severin, festivitațile de sărbătorire a 50 de ani de activitate neîntreruptă a Cineclubului Oțelul Roșu.

Programul aniversării este inserat în pagina Casei de Cultură : www.casadeculturaotelurosu.ro/cineclub.html

La această manifestare, în afară de personalitați de seamă ale cinematografiei românești și de cineamatori consacrați din întreaga țară, va participa pentru prima dată în România, Președintele Uniunii Internaționale a Cineaștilor Neprofesioniști (UNICA), domnul Georges Fondeur (Luxemburg). 

Cineclubul « Oțelul Roșu » a împlinit la 13 Martie 2010 o jumătate de veac de activitate neîntreruptă, activitate recunoscută în țară și în lume de sute de iubitori ai artei filmului. 

« Platoul de filmare » unde s-au realizat majoritatea celor peste 300 de filme, a fost orașul și combinatul siderurgic Oțelu Roșu. Actorii, vedetele acestor filme, au fost locuitorii și muncitorii acestora.

Despre pasiunea cineastilor amatori de la Oțelu Roșu, despre talentul lor, despre creațiile lor, s-a scris și s-a vorbit mult. Iar acum, când aniversează 50 de ani de activitate neîntreruptă, ei doresc în primul rând să se știe că au fost și au rămas cetățeni fideli ai orașului. Cetățeni care pe lângă modernul mod de a-și petrece timpul liber, au desfașurat importante activitați tehnice, economice ori sociale, străduindu-se ca prin toată activitatea lor să contribuie ca numele Oțelu Roșu să fie oricând rostit cu respect.

Membrii Cineclubului « Oțelul Roșu » nu au fost și nu sunt doar martorii unei importante perioade din istoria uzinii și a orașului, dar ei sunt aceia care au conservat pe sute de metri de peliculă, în mii de fotograme, istoria de jumătate de secol a vieții oamenilor de pe Valea Bistrei.

Albumul jubiliar « Cineclubul Oțelul Roșu, 50 de ani de activitate neîntreruptă » prin cele peste 700 de fotografii reprezintă evoluția Cineclubului Oțelu Roșu în contextul întregii mișcări de cineamatori din România.

 

Emil Mateiaș

Purtător de cuvânt al comitetului de organizare

Cineclubul Oțelul Roșu

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign