Borgstena Textile va produce la Otelu Rosu textile pentru industria auto

26.11.2011 15:22

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Borgstena Gruppen, companie cu radacini scandinave (Suedia) care activeaza in domeniul producerii textilelor, a anuntat deschiderea unei capacitati de productie in Romania, alegand pentru acest scop una dintre halele din micul parc industrial din Otelu Rosu. Firma ce-si are in prezent sediul central in Portugalia va opera in Romania prin intermediul diviziei sale Borgstena Textile, entitate care dezvolta, produce si comercializeaza textile pentru industria auto cat si pentru casa si birou.

Borgstena Textile a fost fondata in 1925 de catre Gustav Johansson si dezvoltata mai apoi de catre fiul sau, Götra Borghed, acesta reusind ca la sfarsitul anilor '70 sa faca din mica firma de familie un lider in domeniul textilelor auto din Suedia. Actualmente grupul Borgstena este un lider global al pietei textilelor auto, fiind prezent pe 3 continente, atat ca si parteneriate tehnice: Seiren (SUA, Japan), Dual (Corea de Sud, China), BMD (India), Dini Textil (Brazilia), cat si prin joint-venture: Ara Borgstena (Malaezia), in cazul Romaniei putand afrima ca Borgstena Textile Romania este singura filiala a companiei mama.

Anul trecut s-a format SC Trimsol Romania SRL, un nou joint-venture inregistrat la Faget, judetul Timis, firma care are ca actionari societatea suedeza Borgstena Textile Suedia AB si cea sud-coreeana Dualtrading Co. Ltd. In localitatea timiseana aceasta firma a creat initial 160 de noi locuri de munca si a investit pentru productia de componente textile auto la usi si huse auto pentru marcile Hyundai si Kia

Printre clientii Borgstena din industria auto se numara: Volvo, Ford, Renault, Kia, Seat, Volkswagen, Nissan, Hyundai, Honda, MAN, Scania, DAF, insa firma si-a diversificat oferta, producand si textile pentru casa si birou, pentru IKEA si alte astfel de firme.

In aceste zile Borgstena Textile Romania este in plin proces de recrutare a angajatilor care vor lucra la Otelu Rosu, exprimandu-si intentia de a angaja 17 angajati (operatori masini laminat - 8 pers, inspectori - 4 pers, incarcator-descarcator - 2 pers, laborant / controlul calitatii - 1 pers, personal pentru intretinere - 2 pers, contabilitate / R U - 1 pers, logistica - 1 pers.), iar SC Trimsol Romania SRL doreste sa angajeze 200 de angajati (cusatori). Cei interesati se pot inscrie pentru interviu la Hotel FIAMA, str. M. Eminescu, nr. 10A.

 

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign