Accident de munca la Mechel Ductil Steel din Otelu Rosu

15.02.2011 11:41

Un angajat al Mechel Ductil Steel din Otelu Rosu a fost accidentat ieri, 14 Februarie 2011, pe calea de rulare a unei macarale din hala de fier vechi a Otelariei Electrice proprietate a companiei ruse care a achizitionat combinatul siderurgic de pe Valea Bistrei.

Seria accidentelor continua, din pacate, la Otelu Rosu, oras care este numit din ce in ce mai des in ultimul timp "orasul accidentelor" datorita evenimentelor tragice petrecute in decursul anilor. Acest accident de munca vine dupa exact 2 saptamani de la explozia produsa la atelierul auto din Piata veche a orasului Otelu Rosu (1 Februarie).

Un angajat al Mechel Ductil Steel din Otelu Rosu, in varsta de 40 de ani, a fost accidentat ieri, 14 Februarie 2011, pe calea de rulare a unei macarale din hala de fier vechi a Otelariei Electrice proprietate a companiei ruse care a achizitionat uzina din Otelu Rosu. Barbatul, macaragist in cadrul uzinei din Otelu Rosu a fost surprins de macaraua ce se afla in miscare, fiind prins cu piciorul intre mecanismele de angrenare de la roata macaralei manevrata de o colega. Un alt coleg al acestora, martor la acest moment fatidic, aflandu-se la sol si auzind strigatele, a reusit sa comunice macaragistei sa opreasca functionarea macaralei, fapt foarte important, dupa cum spun martorii, altfel victima riscand chiar sa-si piarda viata. Fiind sesizati telefonic de catre muncitorii care au fost martori la accident, s-au prezentat la locul accidentului lucratorii Politiei Otelu Rosu cat si o echipa de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Caransebes. Acestia au facut tot posibilul sa-l elibereze pe ranit insa nefiind posibil acest lucru victimei i-a fost amputat piciorul si a fost apoi transportat la spital pentru a primi ingrijiri medicale.

Actualmente se fac cercetari de catre Procuratura si de inspectorii de la Inspectoratul de munca Caras Severin pentru elucidarea circumstantelor care au dus la producerea acestui eveniment nefericit care a fost declarat accident de munca, inspectorii atentionand inca o data asupra efectelor nocive ale neatentiei si nerespectarii cu strictete a normelor de protectie a muncii.

Gabriel Gaina
www.greensphera.ro

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign