Spectacol folcloric si concurs de recitare in grai banatean - Aniversarea ASTRA Otelu Rosu

29.05.2011 11:19

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Ziua de 27 Mai 2011 a prilejuit intalnirea la Otelu Rosu a fratilor romani traitori de-a stanga si dreapta Dunarii, poetii dialectali reprezentativi de pe tot cuprinsul batranului Banat istoric aducand in orasul nostru si pe scena Casei de Cultura din Otelu Rosu minunate crampeie de traditie banateana.

Ion Ghera, Vasile Barbu, Ioan Viorel Boldureanu, Dimitrie Acea, Ionel Stoit, Arcadie Chirsbaum, Tiberiu Popovici, Adrian Gerhard, Nicolae Gheju, Ionel Peia, Maria Mandroane, George Laviniel Balos, nume reprezentative ale literaturii dialectale banatene si romanesti, ne-au onorat cu prezenta si ne-au fermecat cu poeziile, scenetele si istorisirile lor pline de spirit banatean.

Zilele ASTRA la Otelu Rosu au continuat vineri, 27 Mai 2011, incepand cu ora 17:00, in Sala mare a Casei de Cultura din Otelu Rosu, cu un spectacol folcloric oferit de elevi ai scolilor generale din Otelu Rosu si de pe Valea Bistrei si prezentat de catre Dan Liut, spectacol in cadrul caruia s-a desfasurat si concursul de recitare a poeziilor in grai banatean. Alternand cu momentele muzical coregrafice, participantii la acest concurs, de la prescolari pana la elevi de liceu, au delectat publicul recitand creatii ale unor poeti in grai banatean.

Juriul care a cantarit valoarea interpretarilor sustinute de elevi a fost format din Ion Ghera, Ionel Stoit (Serbia) si Maria Mandroane, muzeograf la Muzeul Satului Banatean din Timisoara.

O parte dintre poetii dialectali mentionati mai sus au recitat din creatiile proprii iar seara s-a incheiat cu un recital folk sustinut de catre cantautorul Vasile Gondoci din Lugoj.

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign