Proiect Leonardo da Vinci la Liceul Banatean Otelu Rosu‎

15.02.2011 11:38

  Proiectul de mobilitate LDV intitulat "Dezvoltarea personala pentru obtinerea celor mai bune performante prin intermediul activitatilor de instruire practica" a fost initiat recent de Liceul Banatean Otelu Rosu, care este si beneficiarul acestuia.

       Partener de proiect a fost CENTRUL DE INSTRUIRE PROFESIONALA ZAW - Leipzig GmbH (Centre for Vocational Training "ZAW" Ltd. of CCI Leipzig) din Germania.

       Proiectul s-a derulat in unitatile de stagiu ale "Centrului de Instruire Profesionala ZAW" in perioada 7.11.2010 - 27.11.2010 si s-a adresat unui grup format din 17 elevi de la clasa a XI-a, an de completare, nivel 2 de calificare, domeniul mecanic, calificarea mecanic utilaje si instalatii in industrie, si a urmarit dezvoltarea unui program de formare prin munca a acestora.

        Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana presupune dezvoltarea unui sistem de invatamant profesional si tehnic, invatamant care sa corespunda cerintelor de adaptare a ofertei educationale la evolutiile tehnologice. Motivul alegerii acestui proiect il reprezinta faptul ca aceasta calificare sintetizeaza cunostinte de baza, solicitate de majoritatea agentilor economici din zona, precum si anumite competente profesionale utile celor care doresc sa-si continue pregatirea pentru diverse specializari aferente nivelului 3 din acest domeniu.

         Proiectul a venit in intampinarea solicitarii a doi agenti economici, parteneri in realizarea programei de CDL, a carei tematica a fost parcursa pe perioada mobilitatii si care solicita dobandirea de catre viitorii nostri absolventi a unor competente profesionale, respectiv a unor competente cheie transferabile necesare pentru integrarea si adaptarea la cerintele pietii muncii locale. In acelasi timp se asigura largirea domeniului ocupational de calificare.

         Atingerea competentelor profesionale solicitate prin CDL-ul propus de catre scoala si agentii economici nu pot fi realizate datorita resurselor locale reduse pentru instruire care nu ating standardele tehnologice necesare. Din acest motiv s-a considerat ca o colaborare cu parteneri externi din spatiul Uniunii Europene ar fi benefica pentru obtinerea competentelor profesionale solicitate, avand in vedere tehnologiile moderne si dotarile aferente de care acestia dispun.

Proiectul a avut ca scopuri :

     1. Formarea de competente specifice locului de munca intr-un mediu profesional de pe piata europeana a muncii in calificarea mecanic utilaje si instalatii in industrie.

     2. Formarea de competente cheie de comunicare, lingvistice si interculturale.

     3. Dezvoltarea de competente care sa sprijine dezvoltarea parteneriatelor in vederea imbunatatirii tranzitiei de la scoala la locul de munca si integrarea intr-un mediu profesional organizat.

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign