Memoria Holocaustului, un simpozion organizat la Liceul Banatean din Otelu Rosu

21.10.2011 11:12

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Liceul Banatean din Otelu Rosu va fi astazi, 21 Octombrie 2011, incepand cu ora 11:00, gazda simpozionului "Memoria Holocaustului".

Manifestarea are ca motivatie cunoasterea si constientizarea de catre elevi a istoriei Holocaustului, isi propune sa prezinte istoria reala a Holocaustului evreilor din Romania si sa contribuie astfel la pastrarea in memoria colectiva a repercursiunilor crimelor savarsite de catre nazisti impotriva evreilor.

Simpozionul de astazi, organizat de Prof. Valentin Sandu se inscrie in seria de manifestari pe aceasta tema desfasurate in Romania - si in lume - care au ca preocupare atrocitatile savarsite de nazisti, fapte ce nu trebuie niciodata uitate.

Pe 9 octombrie, de Ziua Nationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului din Romania., s-au comemorat anul acesta 70 de ani de la inceperea deportarii si exterminarii evreilor din Romania inTransnistria. 

Ziua Nationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului din Romania a fost marcata, in acest an, in 11 Octombrie, printr-o ceremonie desfasurata la Monumentul Memorial  din Bucuresti, inaugurat in urma cu doi ani, la eveniment fiind prezenti ambasadorii Statului Israel, SUA, Frantei, Germaniei, Marii Britanii si Cehiei, precum si reprezentanti ai autoritatilor romane.

O comisie internationala creata de presedintele Romaniei va examina istoria Holocaustului din Romania cu scopul de a stabili faptele ce au avut loc cu ocazia acestui eveniment si de a disemina rezultatele cercetarii atit in Romania, cit si peste hotare. Comisia va fi alcatuita din istorici de renume si persoane publice ale caror pregatire si participare se doreste a-i asigura credibilitatea si autoritatea. Aceasta va fi prezidata de laureatul Premiului Nobel pentru Pace Elie Wiesel. Citeste AICI >

La nivel international se acorda un premiu anual pentru memoria Holocaustului (Austrian Holocaust Memorial Award - AHMA) premiu lansat in 2006 de catre serviciul civil austriac. Citeste AICI >

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign