Incendiu de padure la Otelu Rosu

05/12/2011 16:31

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Astazi, 5 decembrie, in jurul orei 13:00, s-a produs un incendiu de vegetatie pe o colina din cartierul Baia, incendiu care s-a extins apoi si in padurea din vecinatate, amenintand sa o cuprinda foarte repede datorita vantului care batea cu putere.  Coincidenta sau nu, cam pe la aceeasi ora s-a pornit si ploaia. Si iata cum prima ploaie mai consistenta din aceasta perioada nu a mai fost prilej de tristete ci chiar a ajutat oamenii din zona.

Locuitorii din acea parte a cartierului Baia au sunat prompt la 112 si, fara sa astepte, s-au apucat sa limiteze extinderea incendiului in padure si spre casele lor aflate in apropiere. O mana de oameni - folosind maturi de nuiele, crengi si orice altceva au mai gasit la indemana - au reusit sa puna capat incendiului inainte ca acesta sa pricinuiasca pagube materiale severe. Desigur, pompierii militari de la Caransebes s-au prezentat cu 2 autospeciale insa au ajuns cu intarziere, martorii declarand ca acestia au fost spectatori la acest incendiu.

De mentionat este si faptul ca incendiul putea avea urmari foarte grave daca nu ar fi fost stopat la timp, in aceasta zona, de-o parte si de alta a colinei care a ars fiind amplasati stalpii unei linii de curent de inalta tensiune.

In urma incendiului a ramas un peisaj dezolant, intristat si mai mult de ploaie si de norii grei ce marsaluiau necontenit pe cerul imbacsit de fum. O colina candva  frumoasa, strabatuta de cateva carari intretaiate, ni se dezvaluie acum ca un camp negru de batalie, dezgolit si parjolit. Padurea isi plange acum copacii cazuti. Printre crengile inca mocnind ploaia parca incearca sa-i aline durerea...

Vedeti cateva fotografii de dupa incendiu in galeria foto de AICI >> 

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign