Google Street View, in curand disponibil si pentru Otelu Rosu

14.08.2012 23:59

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Google Street View, aplicatie ce face parte integranta din Google Maps, va fi in curand disponibila si pentru Otelu Rosu. Dupa ce acum cateva luni masina Google a fost vazuta in municipiul Resita, iata ca astazi, 14 August 2012, una dintre aceste masini a colindat si orasul nostru, cu siguranta cu scopul de a capta imaginile fotografice care, dupa ce vor fi selectate si se vor realiza panoramele, vor putea fi vazute in cadrul aplicatiei amintite.

Lansata deja inca din 2010 in Romania, la inceput in 8 mari orase din tara, fiind cartografiata la acel moment o suprafata de 6000 km, aplicatia este dezvoltata continuu si va cuprinde 39 de orase cu peste 50.000 locuitori cum ar fi Galati, Alba Iulia, Deva, Zalau, s.a. Dupa cum stim populatia orasului Otelu Rosu este mult mai mica, asta dovedindu-ne faptul ca Google doreste extinderea si spre localitati mai mici.

Acoperirea totala a Street View pentru Romania va creste continuu, intentia fiind de a se include in cadrul aplicatiei si zonele turistice din Romania, cum ar fi centrul vechi al Sighisoarei, bisericile fortificate din Transilvania, manastirile din Moldova, dar si zone de munte. Romania este una dintre cele 40 de tari care se regasesc deja in cadrul acestei aplicatiii iar in scurt timp acoperirea Street View in tara noastra va creste de cateva ori, pana la 40.000 de kilometri.

Triciclul  GOOGLE TRIKE, cu o greutate proprie de 200 kg, contribuie la reusita acestei actiuni, el va capta imaginile necesare aplicatiei din zonele inguste ale oraselor, alei, piete, stadioane.

Pentru cei care nu cunosc detalii in privinta acestei aplicatii trebuie sa mentionam ca Street View cuprinde doar imagini ale unor locuril publice din toata lumea, fetele oamenilor, placutele de inmatriculare ale autoturismelor si uneori - la cerere - si fatadele unor firme, case, etc, au fost intentionat blurate pentru a se pastra dreptul la intimitate. 

Imaginile cu masina GOOGLE CAR surprinse astazi in Otelu Rosu pot fi vizionate aici:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.459838067381909.108675.100000671604349&type=3

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign