Festivalul de colinde si obiceiuri traditionale "Christos se naste, intampinati-L !", Editia I

22.12.2012 13:34

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

In prag de Sfanta Sarbatoare, duminica, 23 decembrie 2012, suntem imbiati sa fim martori la nasterea unui nou eveniment al traditiilor romanesti si locale, invitatia la aceasta prima editie a Festivalului de colinde si obiceiuri traditionale "Christos se naste, intampinati-L !" venind ca o incercare de a fixa un start reusit si de a-l transforma mai apoi, in anii care vin, intr-o traditie pentru orasul Otelu Rosu si pentru zona noastra.

Organizatorii, Consiliul Local, Casa de Cultura si Reuniunea Cultural-Stiintifica ASTRA Otelu Rosu, isi propun sa readuca in atentia marelui public activitati cultural-artistice care in trecut au facut cinste orasului nostru, atat muzica folk, traditiile populare, cat si muzica corala regasindu-se - amplu, smerit si variat - in programul acestui eveniment cultural care promite a se constitui intr-o desfatare pentru iubitorii de frumos.

Programul primei editii a acestui festival de colinde si obiceiuri traditionale se intinde pe parcursul a aprozimativ 4 ore si include foarte multe momente de muzica corala, dupa cum se observa din desfasuratorul prezentat mai jos. Colindele si cantecele de Craciun interpretate de coruri din cele mai variate - de la corul de elevi DO RE MI al Scolii Gimnaziale Nr. 3 pana la corurile bisericesti, de la nou constituitul cor al consilierilor locali pana la corul ASTRA - vor fi cu siguranta momente minunate care, insumate si pigmentate cu interventiile de muzica folk, vor aduce publicului un buchet de sentimente divine.

Program, 23.12.2012

Ora 17:00 - Cuvant de binecuvantare

Ora 17:15 - Corul ASTRA - "O, ce veste minunata!"

Ora 17:30 - Prof. Varzan Angela - "Colind Sfant"

Ora 17:40 - Corul Consilierilor Locali - "Trei pastori se intalnira"

Ora 18:00 - Prof. Zaharia Cristina - "Galbena gutuie"

Ora 18:15 - Corul tineretului astrist - "Astazi s-a nascut Christos"

Ora 18:30 - Corul Scolii Gimnaziale Nr. 1 Otelu Rosu

Ora 18:50 - Diana Oprut - Colinde, colinde, e vremea colindelor

Ora 19:00 - Corul Scolii Gimnaziale Nr. 3 Otelu Rosu

Ora 19:20 - Corul Bisericii ortodoxe Glimboca

Ora 19:40 - Obiceiuri de Craciun: "Ignatul"

Ora 20:00 - Prof. Ianto Elena - "Colinda intreg Pamantul"

Ora 20:15 - Corul Bisericii ortodoxe Ferdinand

 

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign