Caravana Asculta cum te-ascult aduce Radio Resita si la Otelu Rosu

23.09.2012 15:35

Gabriel Gaina | www.greensphera.ro

Astazi, 23 Septembrie, dis-de-dimineata, locuitorii zonei centrale a orasului Otelu Rosu au fost intampinati cu stirile si muzica difuzate de Radio Resita prin intermediul boxelor amplasate in piata publica, in fata Casei de Cultura. Asadar caravana a ajuns pana la urma si in orasul nostru anuntandu-ne despre noutatile postului regional de radio si incercand sa creeze punti de legatura cu cei ce sustin acest post, ascultatorii.

Caravana "Asculta cum te-ascult" a pornit la drum joi, 13 Septembrie, prima sa oprire fiind in Caransebes, urmandu-si apoi traseul programat prin mai toate orasele judetului nostru: Otelu Rosu, Oravita, Anina, Racajdia si Moldova Noua.

Intalnirile au continuat sambata, 15 septembrie si duminica, 16 septembrie, în Parcul Tricolorului din Resita, ascultatorii din orasul resedinta de judet fiind invitati la un mega-spectacol folcloric oferit de Radio Romania Resita, cu ocazia implinirii a 16 ani de existenta, dar si a lansarii unei noi grile de programe, de luni, 10 septembrie. 

<< Studioul Radio Romania Resita va propune din 10 septembrie o noua grila de program, mai dinamica, mai diversificata, cu o deviza noua: "Pentru tine." >> se precizeaza pe site-ul Radio Resita. Ascultatorii fideli acestui post de radio regional au o grija in plus la auzul acestei primeniri care vine dupa schimbarea echipei manageriale a Radio Resita, intrebandu-se daca nu cumva o astfel de schimbare nu o sa aiba si unele neajunsuri.

Ca in orice altceva, pe langa aprecieri si laude, sunt inerente - si uneori chiar benefice - criticile. Unele voci se ridica deja, exprimandu-se impotriva unor modificari radicale si asta fara a fi consultati ascultatorii cat si impotriva scoaterii din grila de programe a unor emisiuni foarte apreciate de catre acestia. Ii putem numi conservatori insa faptul cel mai important este ca acesti ascultatori sunt contribuabili, ei au sustinut si sustin acest post public de radio prin taxele platite, prin urmare se cuvine ca ei sa fie consultati in astfel de privinte.

"Sfarsitul de saptamana va fi incheiat duminica la Otelu Rosu, o alta cetate industriala a Caras Severinului: prezent si perspective in dezvoltarea economica a orasului, pareri ale locuitorilor Vaii Bistrei, transmisiuni in direct la Radio Romania Resita, intr-o actiune menita pe de o parte sa promoveze noua grila si noile programe ale postului de radio, dar sa si aduca in atentia opiniei publice si autoritatilor judetene si naţionale problemele locuitorilor din banatul de Munte." este pasajul preluat de pe site-ul Radio Resita prin care revenim la initierea puntilor de legatura intre postul de radio si ascultatorii sai, conexiuni atat de importante in acest domeniu.

Cu siguranta ca astfel de intalniri cu ascultatorii, chiar la ei acasa, ar fi fost mult mai potrivite inainte de a se lua decizia de modificare a grilei de program, mai ales in zone sarace, cu probleme multe si dese, asa cum este zona noastra. Pe langa preluarea telefonica sau de pe Internet a parerilor, intalnirile directe - in care acestia sa-si exprime parerile - pot intregi si dau relevanta intregului demers. 

Back

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign