Blog

Interviu cu doamna ELENA IANTO

20.05.2010 22:55

Interviu cu doamna ELENA IANTO,

conducatoarea Cercului de Pian - Casa de Cultura Otelu Rosu.

Stimata doamna Elena Ianto,

Va multumesc ca ati acceptat sa-mi raspundeti la cateva intrebari. Suntem in Saptamana Mare si ne apropiem de Sarbatoarea Invierii Domnului.

Nu de mult, mai exact, sambata, 27 Martie, am avut placerea sa particip la Concertul de primavara organizat de dumneavoastra unde le-ati avut ca invitate speciale pe Didina Curea si Cristina Zaharia.  Acest concert mi-a oferit prilejul sa va invit la aceasta discutie. 

Intrebare : Pentru inceput va rog sa ne dezvaluiti cateva dintre gandurile dumneavoastra in prag de sarbatoare.

Raspuns :  Ma gandesc sa-mi pregatesc mereu sufletul pentru a fi demna sa primesc in el LUMINA…

Ma urmareste insa de mult timp o intrebare la care insa, inca nu am putut sa-mi raspund : Cum am putut noi pamantenii sa-L rastignim tocmai pe EL, Cel care a fost si este doar IUBIRE, Cel care a fost bun si bland, iertator si rabdator, aratandu-ne astfel cale aspre INALTARE ?

Imi pare rau ca dupa 2000 de ani nu am reusit sa fim mai buni, nu am reusit sa ne iubim cu adevarat unii pe altii, fara fatarnicie, fara ganduri ascunse…

De ce este oare atat de greu sa iubim cu adevarat ? Ar fi atat de frumoasa omenirea, acest Pamant, daca am semana in jur IUBIRE…

 

Intrebare : Pentru multi dintre concetatenii nostrii, sunteti o calauza in descoperirea minunatei lumi care este muzica. Destainuiti-ne o opinie personala in aceasta privinta. Este usor sa oferiti atat de mult ?

Raspuns :  Nu stiu cat de mult ofer, stiu insa ca mi-am dorit sa-i ajut pe toti cei care vor sa descopere aceasta minunata lume a muzicii. Am avut o copilarie fericita datorita muzicii, am ocazia astfel sa-i multumesc domnului director Mayer Huttman, cel care m-a ajutat sa descopar sunetul viorii, cel care mi-a dat ocazia sa cant in orchestra scolii, inca din clasa a III-a. Am crescut cu muzica lui Mozart si Haydn si spun eu ca am fost privilegiata traind acele seri de neuitat, in compania muzicii.

Cred ca muzica ne face mai buni si de aceea mi-am dorit sa-i ajut pe cat mai multi sa paseasca fara teama in aceasta lume a muzicii si sa le fiu aproape atunci cand li se pare greu.

 

Intrebare : Care considerati ca sunt cerintele obligatorii pentru o persoana care doreste sa studieze muzica ?  Care ar fi  elementul cel mai important ?

Raspuns :  Cerintele pentru a studia muzica sunt mai multe : simt ritmic, auz, memorie muzicala… Dar elementul cel mai important cred ca este vointa, sa vrei sa cunosti tainele unui instrument, secretele muzicii. Restul se dezvolta, si simtul ritmic, si simtul melodic, si expresivitatea…

 

Intrebare : Multi dintre cei carora le-ati indrumat pasii in minunata calatorie a muzicii sunt acum elevi si studenti in domeniul muzical. Ce impact are aceasta evolutie a lor in activitatea dumneavoastra actuala ?

Raspuns : Cu siguranta este o bucurie, cred ca oricine ar fi fost in locul meu s-ar fi bucurat pentru ca atunci cand sadesti ceva si vezi ca rodeste, te bucuri…

 

Intrebare : Cum privesc cei mai mici dintre elevii dumneavoastra apartenenta la acest domeniu atat de frumos ? 

Raspuns :  Cred ca aici cel mai bun raspuns ar fi gandurile unei fetite de 4 ani si jumatate, Adriana Ghenciu, care atunci cand a pasit pentru prima data in cercul nostru s-a simtit atat de bine aici incat i-a spus mamei : « Sti mama, acolo este o familie. »

 

Intrebare : Am observat ca parintii isi aduc cu bucurie copii la dumneavoastra.

Raspuns :  Da, este adevarat, parintii se bucura ca exista acest loc cu ambianta placuta in care au certitudinea ca tot ceea ce facem aici le foloseste in evolutia lor ulterioara. Considera si ei, ca si mine, ca este o pregatire pentru viata. Sistemul de pregatire adoptat de mine este cel al scolilor Waldorf, fara nimic impus, ci doar printr-o dezvoltare fireasca, urmand dorintele interioare ale copiilor.

 

Intrebare : Care este instrumentul muzical preferat ?  Care va este mai apropiat ?

Raspuns : Instrumentul cu care am crescut si care a ramas instrumentul meu de suflet este vioara. Cand sunetul viorii vibreaza simt ca-mi vibreaza toata fiinta, de aceea si astazi, cand ascult vioara, am lacrimi in ochi…

 

Intrebare : Urmatorul subiect se refera la un nume cunoscut, un nume drag noua tuturor : Didina Curea.

Raspuns :  Asa cum spuneati, este un nume drag tuturor si mie in special pentru ca am avut sansa sa o am aproape inca din anii 2002 – 2003 in concertele organizate de cercul nostru de pian. Am avut posibilitatea sa remarc vocea ei deosebita, curata si sclipitoare, sa vad evolutia si maturizarea ei artistica in anii ce-au urmat. Nu pot sa nu amintesc rezultatele ei remarcabile de-a lungul anilor si as incepe cu Locul I in 1999, sectiunea creatie, la Festivalul de Muzica Germana din Timisoara, apoi Locul I la Festivalul National de Folk si Balada « Poarta Sarutului » TarguJiu ( 2006), Locul II la Festivalul « Coroana » Brasov, 2007 si binenteles Marele Premiu la Festivalul National « Omul cu o chitara » Braila, 2007. Ce pot spune eu mai mult decat aceste premii ? Ma bucur ca a fost si este remarcata si apreciata asa cum am simtit si eu. Ma bucur ca a fost invitata la emisiuni radio si TV, m-am bucurat ca si-a lansat primul album si astept cu nerabdare urmatoarele sale aparitii. Cred ca Didina Curea este un nume de care vom mai auzi

 

Intrebare : Am observat la dumneavoastra un lucru rar intalnit, vedeti partea buna din orice, scoateti frumosul de acolo de unde alti nu pot…  Cum reusiti ?

 Raspuns :  Intotdeauna am crezut ca in fiecare din noi si in tot ce facem, este o particica buna. De acolo putem sa cladim, incepand de la aceea parte buna a lucrurilor. Cred ca este mai usor sa cladesti decat sa darami si sa recladesti. Am o prietena foarte buna care mi-a fost alaturi de peste 30 de ani si care acum, cand are 84 de ani imi spune ca nu exista nimic rau, lipseste doar binele. Asadar, daca vedem partea buna a lucrurilor trebuie doar sa remarcam ce lipseste si sa incepem sa cladim, sa vrem sa cladim.

In incheiere as vrea sa mai amintesc ceva : Una din piesele vocale cu care ne vom prezenta in curand la Festivalul de Muzica Religioasa de la Caransebes are un titlu semnificativ : « Vegheati si privegheati » .

Asadar sa veghem si sa priveghem la noi insine…

 

Gabriel Gaina

>>

Interviu Tetatet: Gabriel Gaina ( Interviu acordat domnului Mihaly Vajda | Martie 2010 )

07.05.2010 21:23

Esti un “Open networker”. Ce inseamna acest concept pentru tine?

“Open networker” este, pentru mine, conceptul ce mi-a adus cele mai multe satisfactii si confirmari din activitatea virtuala. Este transpunerea in mediul virtual a felului meu de a fi din viata reala. Acceptarea oricarui om, dialogul, colaborarea, sunt caracteristici pe care le consider normale.

Cum ai ajuns pe tetatet?

Am ajuns pe TETATET dand curs unei invitatii trimisa mie de unul dintre membri si am apreciat pozitiv, de la o prima privire, caracterul deschis al acestei retele, lipsa reclamelor, numarul restrans de membri si domeniile de activitate foarte interesante si diverse din care proveneau acestia. Percepand potentialul acestei retele romanesti am considerat ca este de datoria mea sa accept invitatia si ma bucur ca am facut acest pas.

 

Ai intrat recent in Top 10 Influenta pe tetatet. A fost un scop in sine sau un efect secundar al networkingului pe care-l desfasori?

Top 10 este un loc in care ma simt bine. Nu a fost un scop in sine sa ajung in top si chiar nu credeam in primele mele zile de activitate aici ca ar fi posibila aceasta ascensiune, cu atat mai putin ca ea ar putea fi facuta in atat de scurt timp. Vazand lipsa de activitate a unor membri, gradul mic de completare a propriului lor profil, am fost motivat si mai mult sa continui.

Povesteste-ne despre activitatea ta profesionala.

Activitatea mea profesionala a inceput inca din timpul ultimului an de studii liceale, in domeniul metalurgic. La acea data zona noastra era mono-industriala iar majoritatea absolventilor invatamantului liceal industrial din oras era formata pentru acest domeniu. Am avut in paralel colaborari, ca agent de marketing si publicitate, cu 2 firme mici din Cluj Napoca, am lucrat putin si in asigurari iar din anul 2002 am intrat in comert, lucrand in primii 5 ani in Caransebes, in cadrul supermarketului Artima si apoi al discounterului Plus. De anul trecut, activez in echipa noului magazin Plus din Otelu Rosu. Pot spune ca am facut o pasiune pentru retail, am avut sansa sa “prind” perioada de pionierat a comertului din zona noastra. La Artima Supermarket am avut onoarea sa particip activ in perioada cu cel mai mare succes a acestei retele. Plus Discount a fost motivul plecarii mele, o decizie proprie bazata de documentarea in domeniul retailului, a discounterilor in special. Am sesizat ca aceasta specializare pe discount este una de succes, si am aplicat pentru a intra in echipa noului magazin Plus. Evident, cum stim cu totii, s-a dovedit si in Romania in acesti ultimi ani ca discounteri au avut succes. Activitatea cea mai draga mie ramane insa cea colaterala, virtuala, online. Web design-ul mi-a facilitat cunoasterea unor oameni deosebiti, oameni pe care i-am ajutat cu drag si care mi-au devenit prieteni.

Ai invitat mai multe persoane pe tetatet din afara retelei. Ce te-a determinat sa le aduci pe site?

Intrand cu entuziasm in retea si placandu-mi foarte mult mediul prielnic de aici, tipul de dialog, temele de discutie, am considerat ca trebuie sa incerc sa arat si altora ca exista un fenomen romanesc de networking cu stil. Am invitat cativa cunoscuti, unii dintre ei nu au dat curs invitatiei, cativa au acceptat si ma bucur pentru ei, sper sa aduca aici diversitate, originalitate si sa reprezentam cu cinste Banatul Montan.

Ai primit 3 recomandari pe tetatet (de la Liliana Toma, Druta Catalina si Virgil Dan Amza). In ce mod ai colaborat cu persoanele, care te-au recomandat?

Liliana Toma si Druta Catalina sunt conexiuni mai vechi din alte retele sociale pe care ma bucur sa le reintalnesc si aici. Am avut placerea sa colaboram efectiv in domeniul web design, SEO, promovare. Virgil Dan Amza este un Sisif al TETATET asa cum este si in celelalte activitati. Ma bucur ca am avut onoarea sa il cunosc si sper sa colaboram la fel de util cum am facut-o si pana acum in dezvoltarea ramurilor proprii ale retelei. Ii multumesc inca odata pentru intelepciune si perseverenta, pentru sfaturile date si pentru maniera in care stie sa comunice.

Am observat ca la inceput activitatea ta s-a rezumat pe networking, dar mai nou te-ai implicat si in discutiile de pe site. Care sunt acele discutii la care participi cu placere ?

Am participat la discutiile care mi-au trezit interesul in momentul vizualizarii lor. Domeniile principale ar fi: internet, web design, new media, business, networking, marketing.

Ai creat recent doua grupuri  “Top 10 Tetatet ” si “SISIF”. Spune ne cateva cuvinte despre fiecare.

“Top 10 Tetatet ” s-a nascut in momentul in care am atins locul 10 in topul punctelor de influenta. Este un grup propriu bazat pe un concept propriu si care nu trebuie neaparat sa fie unanim acceptat. Am considerat ca poate fi o initiativa interesanta si cred in continuare in ideea ca trebuie sa existe un loc in care sa aratam ca doar prin activitate reala se obtin rezultate. Grupul nu se doreste un loc exclusivist asa cum nici accederea in Top 10 puncte de influenta nu este ceva imposibil de atins. Consider ca orice membru TETATET poate face asta daca isi doreste, nu pentru a fi acolo neaparat, nu ca un scop in sine sau ca sa poata intra in grupul creat de mine, ci pentru a-si dovedi lui ca este posibil. Daca intre timp, in demersul acesta, membrul respectiv are sau nu o prezenta activa, ramane de observat de catre ceilalti membri.  “SISIF” este un grup destinat celor ce sunt ambitiosi si perseverenti, celor ce cred cu adevarat ca a fi un Sisif nu te face pierzator.

Care sunt planurile tale de viitor?

Din planurile mele de viitor nu pot ignora reteaua TETATET, un loc ce a inceput sa-mi fie drag inca de la inceput. O sa continui sa activez aici si sper sa avem impreuna numai succese. Fiecare membru ar trebui sa gandeasca in acest fel si sa acorde atentie acestor 2 aspecte. Desigur, imi doresc sa continue perioada buna a retailului romanesc, domeniu care si pe perioada crizei nu a stagnat. Sper ca preluarea Plus de catre Lidl sa fie una care nu ii afecteze pe cei 2000 de angajati. In domeniul activitatilor mele virtuale imi doresc colaborari frumoase si de succes, proiecte de care sa fiu mandru.

Care este intrebarea saptamanii numarul 9?

Care domeniu economic credeti ca va avea cresterea cea mai mare in 2010 ?

>>

LOVE (August - 2002)

07.05.2010 21:22

Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

 

Sit among the ashes of a lost empire,
Cannot really escape from this sweet desire,
And my silent barking cut the air like fire,
With the sound of the love bird on a wire.

Without a tear I cry along tonight,
I haven't got a clue about this magic light,
And my scared soul involved me in this fight,
With all his mighty power, askin' for his right.

No other feeling ever bring my life to the sky,
Never before my heart so quickly changed from wet to dry,
And in my every morning I surely know how to fly,
With my fragile wings I flow between the smiles... and cry.

Watching this sunny landscape full of coloured cream,
I search the sense of that magic light in my dream,
And I think it could be Creation's whispered scream,
With secret, special words, made it for my dream.

Unknown groovie sounds inspire my soul string,
In all the moments of sweet pain that I could bring,
And I want the star dust crown me as a King,
With fireworks around and cristal bells to ring.

>>

Pagini pe strazi...

07.05.2010 21:19

Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

 

Pe strada prafuita zac pagini de carte rupte, imprastiate in bataia vantului, vorbe aruncate pe jos, cuvinte frumoase, tiparite odata, demult...
E atat de trist, este contemporan si totusi nu mai trezeste reactii de nici un fel, nu impresioneaza pe nimeni, nu deranjeaza.
Nu ma feresc sa spun ca desi eram grabit m-am oprit din drumul meu spre casa, m-am aplecat si am ridicat una dintre pagini, este chiar cuprinsul unei carti ce numara initial 492.
Numiti-ma naiv sau sentimental, insa eu consider ca locul unei carti este in librarii, pe rafturile bibliotecilor lumii si binenteles "pe raftul cel mai de sus", in sufletul nostru, dupa cum scriam odata intr-o poezie proprie.
Cu cativa ani in urma salvasem cateva carti de la pieire, una dintre ele m-a determinat sa scriu la randul meu cateva poezii. Era o culegere de poeme scrise de autori de limba engleza (Walt Whitman, Emily Dickinson, s.a.), aceste opere mi-au deschis apetitul pentru scris iar eu am scris atat in engleza cat si in romana.
Revenind la pagina gasita astazi, este evident din randurile ce urmeaza ca este vorba din nou despre un autor strain, George Gordon Byron, poet romantic englez.
O munca laborioasa cuprinzand selectia scrierilor, conceptie, traduceri, tehnoredactari, puneri in pagina, bun de tipar, toate acestea realizate cu scopul de a etala frumusetea creatiei literare, toate acestea in van, odata ce CARTEA ajunge la cine nu trebuie.
Vreau sa lansez cu aceasta ocazie un dialog pe aceasta tema si sunt foarte interesat de parerile tuturor membrilor din comunitatile virtuale.

Iata si cateva randuri din ceea ce a fost candva o carte, acum e pierduta definitiv:
............................................................................................

CUPRINS

- Satire
Ecouri din Horatiu, trad. Petre Solomon
Notele lui Byron
Blestemul Minervei, trad. Virgil Teodorescu
Valsul, trad, Aurel Covaci si Virgil Teodorescu
Notele lui Byron
Femeile savante, o egloga literara, trad. Aurel Covaci
Viziunea Judecatii, trad. Petre Solomon
Epoca de bronz sau Carmen Seculare et Annus Haud Mirabilis, trad. Petre Solomon

- Poeme Orientale
Ghiaurul, trad. Stefan Avadanei
Mireasa din Abydos, trad. Al. Pascu
Corsarul, trad. Aurel Covaci si Virgil Teodorescu
Lara, trad. Aurel Covaci si Virgil Teodorescu
Asediul Corintului, trad. Aurel Covaci
Parisiana, trad. Aurel Covaci
Mazzepa, trad, Aurel Covaci si Virgil Teodorescu
Insula, trad. Aurel Covaci

- Poeme italiene
Tanguirea lui Tasso, trad. Petre Solomon
Beppo, trad. Virgil Teodorescu
Oda Venetiei, trad. Petre Solomon
Profetia lui Dante, trad. Aurel Covaci si Virgil Teodorescu

NOTE de Lia-Maria POP

>>

Aprilie tarziu

07.05.2010 21:18

Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

 

E un Aprilie tarziu si totul e viu,
E Aprilie si gandu-mi fuge spre Mai,
Flori de capsuni ma-ntampina iar,
Si boabe de roua pe-al frunzelor verde viril.

Ma-ncanta din prag mireasma de liliac,
Si splendoare purului alb din flori de capsuni,
Picioarele-mi misc cu discretie prin umeda iarba,
Desfatandu-mi privirea…

Albul e pur si galbenul dulce,
Liliachiul, mirific parfum ,
Si verdele, viril, te seduce,
Toate incanta si toate vor trece…

Papadia, translucida emotie,
Suspina, rezistand vantului diminetii,
Si-si asteapta stapanul, puternicul soare,
Fericit sa-i puna aureola-n valoare.

>>

Priveam...

07.05.2010 21:14

Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

 

Priveam cu vadit interes minunata configuratie stelara a luminilor tremurator-mingiietoare din irisul ei inviorat discret de intersectarea stralucitorului viu cu nobila culoare… Priveam degajat incercarea nevolnica cuprinsa in curburile buzelor coapte ce incercau in zadar sa mimeze o nepasare senina, continuam sa privesc… si continuitatea imi placea enorm, oferindu-mi impecabile momente de curiozitate… Ce se ascunde oare in spatele acestor magnifici ochi? Dar oare vreau cu adevarat sa stiu?! Cine este ea, ce ii place, oare unde merge acum?! Cu siguranta raspunsurile existau, unele banale poate, altele impresionant de surprinzatoare. Am sesizat o tresarire a ei si apoi o pauza si iarasi tresaltarea de-o secunda… oare ce-i?! In joaca, mi-am fixat privirea in ochii ei superbi si am asteptat… adrenalina era stapana acestor momente si nu aveam nevoie de raspunsuri, doar de continuitate… dar curiozitatea m-a tradat… Am coborit privirea urmarind-o totusi cu coada ochiului pentru a avea si confirmarea curburilor coapte ale buzelor ei umezite diafan… Am jubilat in gand avand replica asteptata, dar ochii mei…. nu m-au vandut ei oare?! Cred ca au facut asta! Speram sa nu fie intrerupt prea curand flirtul acesta nefiresc, sublim, nevinovat, si asa a fost pentru ca tresaltarea de o secunda din ochii ei a evoluat transformandu-se intr-o mare de petale multicolore concentrate apoi ca o raza atintita asupra ochilor mei receptivi la splendoarea etalata de miracolul frumusetii pure…. Fericire era atunci numele meu si cred ca straluceam, minutele au fost putine dar de neatins suprematia infinitului comprimat atat de frumos in aceasta scurta traire…

>>

Suflet - Trup - Culoare - Lumina (9 Noiembrie 2004)

07.05.2010 21:12

Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

 

Esti suflet de om, suflet de inger,
Impresionant cumul de benefice atuuri,
Puritate creata din puritate divina,
Complexitate distinsa, destinata si tu genezei.

Esti minunea voluptoasa a zilelor gri,
Stimulent plauzibil pentru orice barbat,
Egalezi capodopere cu formele trupului tau,
Naturaletea oferindu-ti sanse in plus.

Esti culoarea mulsa sublim din pantecul naturii,
Culoare destinsa, curata, molateca, plina,
Cuprinsa atat de frumos in intregul,
Adus acum marturie lumii intregi.

Esti lumina magnifica izvorata din cerul senin,
O lumina ce se-ngemaneaza cu sublimul culorii,
Impregnand trupul cu o stralucire perfecta,
Si-aducand sufletului omenesc angelica hrana.

9 Noiembrie 2004

>>

Suflet

07.05.2010 21:11

Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

 

Din suflet am pierdut si pierd mereu,
Cate-o margea, cate-o farama, un graunte,
Din cand in cand, mai rar sau mai ades,
Si nu stiu cat o sa mai am puterea,
Sa completez eficient vidul ramas.

Din suflet pierd si-acum si-au tot pierdut,
E chiar ce vezi si tu acum, o mica parte,
Din sufletul gigant ce-aspira spre necunoscut,
Din rodul ce rodeste, pierzand treptat din fruct,
Dar generand regenerarea lui metodic, clar si sfant.

>>

A B C

07.05.2010 21:10

Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

 

Atent ating acum angelicul aspect,
Aievea ancorat alaturi, alinare aducand.

Blajin bifez binevenita bucurie,
Bravand bilingv biciuiesc bicisnicul banal.

Contopesc curcubeul cu complimente curate,
Cautand chipul cuprinzatorului corolar.

Durerea duplicata din dulcele dor,
De diafanul dar disimulat durabil.

Extaz efervescent expunand exotica eruptie,
Emanand exact euforia extremului ecou.

Firava, frageda fiinta, fenomenal faurita,
Fructul frumos, fortand fragilitatea fericirii

>>

Sublim

07.05.2010 21:09

Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

 

Sublim coboara noaptea printre crengi,
Pecetluind perpetuarea efemerei clipe,
Si printre frunze schimb-al serii dulce cald,
Intr-o amara, rece briza.

Curmand virilitatea insoritei zile,
Aceasta rece noapte se impune brusc,
E un intunecat balsam, o gotica verticalitate,
Ce-ndeamna mintea-mi spre creatie,.

Deodata ghicesc impulsul muzei mele,
Subtil, mirific, transcendent…
Si scriu pe-un petec larg, in minte,
Scurte si lungi…idei, cuvinte.

Respect impulsul, muza o ador,
Ma lupt insa cu somnul, ma lupt cu mine, eu,
Si dintre gene alung lentoarea,
Strivind cu calm puterea ei.

Misc de pe raftul cel mai de sus un gand,
Rezulta un nou vers si-adrenalina-n plus,
Rechem si visul din noaptea cea de ieri,
Si-l schimb in colorate soapte desenate in cuvant.

Dar vai, tu, noapte…, sintetica vigoare !
Te ofilesti acum si dai intaietate acestui rasarit ?
Chinuitorul har ma paraseste si pe mine acum,
Tu m-ai tradat dar te astept sa ma ametesti din nou…candva.

>>

Sunt doar

07.05.2010 21:08

Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

 

Sunt doar o floare rupta din al crengii dulce viu,
Si doar mireasma diafana ce-a izvorat din diafanul chin.
Sunt doar acea farama de eterna frumusete vie,
Si doar divinul fruct ce-aspira la eterna vesnicie.

Sunt doar lumina pulsatorie a unei stele indepartate,
Si doar culoarea delicata pulsand in lucrurile toate.
Sunt doar o frunza lacoma, rebela, insetata,
Si doar suava seva din copacul nemuririi luata.

Sunt creuzetul multifunctional creat de o divina entitate,
Si angrenaj de infinite universuri subtil intersectate.

>>

Cuprins

07.05.2010 21:07

Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

 

Cuprins total de necuprinsul cuprinzatorilor tai ochi,
Placut surprins de-a ta prezenta elevata,
Miscat profund de infinitul perpetuat astfel angelic,
Renasc, respect valoarea sentimentului si scriu.

Marcat vizibil de mirificul miraj,
Sculptat suav in irisul tau nepereche,
Scrijelesc blajin multicolorul dulce vis,
Pe sufletu-mi, ce plange, fericit.

Traduc acum mutenia ta cursiva,
In accesibil, viu limbaj,
Si-n plus, cuprind in necuprinsul firii,
O infinita picatura de curaj.

Transform lentoarea de amurg a dulcelui vis,
In rasarit viril, elucubrant, magnetic,
Si-astfel dezmeticesc realitatea,
Visarea infinita nefiindu-ne noua de-ajuns.

>>

Poteca

07.05.2010 21:06

Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

 

Numere izvorate din iarba,
Si doar umbre de melci,
Acoperite de murmurul frunzei,
Intr-o vie albie gri,
La marginea colinei adormite.
Nestavilit ecou ivit din nepatruns,
Atras de fluturele crud,
Cuprins in bratele salciei,
Oprit de ea doar un moment,
Si-apoi eliberat mai pur.
Graul se zbate calm,
Pleznit de vantul efemer,
Creste divin…invinge zari
De ignoranta, arta crez sau bani,
Necontenit, sublim si demn.
Lumina zilei, pe sfarsite,
Prelunga, jalnica splendoare,
Striveste umbre-n urma ei,
Sporind candoarea din copii,
Natura toata canta descretita.
Poteca…urca si coboara,
Cuprinde-n bratele-i vanjoase,
Si gri cu roz…si pur cu efemer,
E nesfarsita chiar de la-nceput,
Zidita din lumina, de grau frumos umbrita.


1 Iulie 2003

>>

Puzzled Mind

07.05.2010 21:02

Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

 

Big puzzle in your mind…
Great Babylon in your brain…
How could I look around?
How could I enter inside?
And treat all your ideas,
Without discrimination?
Because you are in blur,
And don’t know what to think…
To love… ? To hate… ?
What are you enjoying the most?
Turn back to your sweet childhood…
Turn back to the Creator’s words…
Believe in Him and maybe you’ll believe a little in you,
Because He will help you with all His Strength and Grace.
We have wonderful fields with blooming flowers in the spring,
And here’s the incredible Sun in summertime’s June,
Also the long and hurting falling of the leaves in fall,
And the immaculate snowflakes floating from the winter’s gift box.
So … Puzzled mind,
We have it all…
And… yes, here is HOPE!

>>

In my mind

07.05.2010 21:01

 Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

 

Once upon a time,
Not far away from now,
Some spell came down on me ,
So strong, with unexpected vibes.

It was you that cause me such a thrill,
You forced my eyes to open wide,
And even if I tried to close my eyes,
No chance at all for me to hide:
Your imagine was already in my mind…

And I became a part of you,
And you a part of me,
I stand by your side since then,
And try to understand you,
I cry with you when you are sad,
And we enjoy the better days,
I talk to you, you sing to me,
Together we are strong…

Again you cause me such a thrill,
And I thank you for this,
But what a shame !
Cause all of these just happen in my mind…

 

>>

The Exception

07.05.2010 20:59

 Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

 

Some open Windows wait it on the screen,
On that cold February day…
Each of them tryin’ to dive through my eyes,
For quickly reach my brain.

The unexpected warm exception,
Kindly appeared then for me,
One sweet and funny humanly exception,
Into this virtual delivered world.

The smart and amusing dearly girl,
That sparks then in my heart,
One glorious exception seemed to me,
And gived me hope in world.

New York, New York…
Exceptional New York…
Thank you New York…
For bringin’ me my sweet exception.

Feb 2002

>>

The Pain of Love

07.05.2010 20:58

 Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

You are the pain inside of me,
Cruel, endless and deep,
Hurting like the papercuts,
All along my fingertip.
You are the bitter-sweet pain,
That I feel it again,
Like the cut of the grass,
On my face once again.

You are the pain I feel inside,
Those times we spend togheter,
Sweet pain deep down inside,
Wishing for such a pain forever.

I wish to spring myself through a window in the sky,
And catch the sun in our room,for now and for ever…

You are the Pain of Love.

>>

Resping inversunat

07.05.2010 20:56

 Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

 

Resping acum inversunat orice tenebre,
Si-mi cant al dorului refren…
Rechem senzatii ce au fost candva,
Nemasurate zile calde si melodioase…
Renasc in mine memorabile momente,
Cand te privesc acum inversunat…
Revin in minte mii de basme,
Traite de-amandoi ca de o entitate…
Respir doar frumusetea degajata,
Subtil si nobil, clar dar totusi nefiresc,
De ochii tai cu irisi de un verde plin…
Respect privirea ta suav tentata,
Si contopesc inegalata armonie,
Din suspinatul timbru al vocii tale,
Cu al meu inca nedesavarsit refren…
Resping inversunat orice tenebre,
Si imi doresc doar in culori sa strig, zambind.

>>

Necheaza sufletu-mi cabrat

07.05.2010 11:48

Gabriel Gaina - www.greensphera.ro

Necheaza sufletu-mi cabrat,
Necheaza lung si apasat,
Asteapta-ngenuncheat un semn,
Infrint acum, dar totusi demn.

Numara inima, numara sori,
Numara inima, numara nori,
Desculta ea asteapta caldul soare,
Cersind o bucurie care doare.

Suiera firul ierbii acum.
Suiera trist, cerandu-si scrum,
Asteapta razvratitul foc,
Incovoiat, cu chef de joc.

Necheaza sufletu-mi cabrat,
Necheaza si-apoi arde, impacat,
Asteapta doar, increzator, un nor
Si incantatiile le vrea cu spor.

>>

Items: 21 - 39 of 39

<< 1 | 2

DREPTUL DE AUTOR / COPYRIGHT

Toate articolele si fotografiile de pe acest site web sunt protejate de Legea Drepturilor de Autor, legea Nr.8/1996, toate drepturile apartinand proprietarilor lor de drept. Orice preluare de articol sau fotografie se face numai cu acordul meu scris, preluarile unor portiuni de articol in mediul virtual se vor face cu mentionarea sursei si link spre pagina care contine articolul original. 

"Opera de creatie intelectuala este recunoscuta si protejata, independent de aducerea la cunostinta publica, prin simplul fapt al realizarii ei, chiar in cazul in care nu este terminata."

Search site

© 2010 Greensphera WebDesign